Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2008

Ο Ν. Βούτσης μιλώντας στην εκπομπή "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" του Γ. Πρετεντέρη στο MEGA τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όχι βέβαια λόγω "ανταρτών", βρίσκεται σε δεινή θέση.  Βιώνει ταυτόχρονα το πολιτικό αδιέξοδο των επιλογών της, την απώλεια του ηθικού πλεονεκτήματος στο ύφος και ήθος

διακυβέρνησης, αλλά και τη δοκιμασία της ιδεολογικής ηγεμονίας που είχε ως ο κατεξοχήν εκπρόσωπος των δογμάτων της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, της απαξίωσης του δημόσιου τομέα και χώρου και της κυριαρχίας τους ιδεολογήματος της "μόνης σκέψης " διεθνώς.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι απολύτως εγκλωβισμένη στη διαχρονική στήριξη και συναίνεση που έδωσε στις επιλογές και τις πολιτικές, στις συνθήκες που  συνομολόγησαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές ελίτ στην Ευρώπη.

Η διεθνής οικονομική κρίση θα έχει άμεση επίπτωση και στην παρατεταμένη κρίση του δικομματισμού στην χώρα μας.  Οι προσπάθειες αναστήλωσης θα πέσουν στο κενό, ο λαός μας και η νεολαία γνωρίζει πλέον τους υπαίτιους και τους φορείς αυτών των πολιτικών και των αντιλήψεων που οδήγησαν στην κρίση.

Η διεθνής οικονομική κρίση δεν είναι ένα ουδέτερο φαινόμενο ούτε βέβαια κεραυνός εν αιθρία.

Μπορεί να μη ζούμε ακόμη την πτώση του "υπαρκτού καπιταλισμού" αλλά το μέγεθος της κρίσης συνειρμικά παραπέμπει στην πτώση του τείχους και συμβολικά στη τραγωδία των δίδυμων πύργων του διεθνούς εμπορίου.

Δεν είναι ουδέτερη η κρίση όπως δεν ήταν και η περιβαλλοντική, η διατροφική, η ενεργειακή, ακόμα και αύτή του συστήματος των διεθνών σχέσεων.

Όλες αυτές είναι διαστάσεις της γενικευμένης κρίσης του συστήματος της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια.

Στην εσωτερική πολιτική ζωή οι εξελίξεις θα είναι σημαντικές, το ζητούμενο είναι να βάλει η κοινωνία τη δικιά της σφραγίδα και στην ήττα της κυβερνητικής πολιτικής και στην αναζήτηση εναλλακτικής διεξόδου στη βάση ριζοσπαστικών προτάσεων και με πρωταγωνιστικό ρόλο των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς και οικολογίας.

To Γραφείο Τύπου