Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2008

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Σχολιάζοντας τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Από τη σημερινή ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ του κ. Γ. Παπανδρέου έλειπε για μια ακόμη φορά η διατύπωση ενός διαφορετικού πλαισίου, μιας διαφορετικής πολιτικής αντίληψης και φιλοσοφίας από αυτήν που εφαρμόζει η Ν.Δ.  και ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι στις σημερινές συνθήκες κατάρρευσης του νεοφιλελευθερισμού είναι αναγκαία και εφικτή μια εντελώς διαφορετική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη αλλά επιζητά μια άλλη διαχειριστική προσέγγιση, βρίσκεται σε λάθος δρόμο.

Το μεγάλο ζητούμενο για το ΠΑΣΟΚ είναι ο απογαλακτισμός του από το νεοφιλελευθερισμό.

Προκαλεί εντύπωση πως ο κ. Παπανδρέου δεν έχει ακόμη ανακαλύψει την κρίση στην ελληνική οικονομία. Ας πάει να ρωτήσει τους δεκάδες δανειολήπτες που μέσα σε δύο χρόνια είδαν να αυξάνει κατά 25% η δόση του στεγαστικού τους δανείου. Η εισοδηματική ενίσχυση των οικονομικά αδύνατων δεν επιτυγχάνεται με τη χορήγηση έκτακτων επιδομάτων, αλλά με τη θεσμική θωράκιση με κοινωνικά κριτήρια της αγοραστικής δύναμης των πολιτών.

Η διαμόρφωση ενός πραγματικά ανατρεπτικού προγραμματικού σχεδίου σε αντίθεση με τον καταρρέοντα νεοφιλελευθερισμό και η υιοθέτηση ενός νέου οικονομικού μοντέλου αποτελεί αδήριτη ανάγκη. Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά που αποτελεί μια ζωντανή ελπίδα για τους έλληνες εργαζόμενους, τη νεολαία.

Ο τόπος χρειάζεται εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο και λύση Αριστεράς για να υπερβεί την κρίση στην οποία τον οδήγησαν οι κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

To Γραφείο Τύπου