Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/10/2008

Συνέντευξη τύπου του Δημήτρη Στρατούλη στην Κέρκυρα για το σχέδιο προϋπολογισμού και τα περί ενδεχόμενης κυβερνητικής συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ

Σε συνέντευξη τύπου στην Κέρκυρα ο Δημήτρης Στρατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

1. Για το σχέδιο προϋπολογισμού του 2009

Το προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2009 που κατέθεσε στη Βουλή η κυβέρνηση είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου, μονεταριστικού και αντικοινωνικού μοντέλου, το οποίο έχει πλέον αναγορευτεί σε κυβερνητικό δόγμα, παρότι αυτό καταρρέει σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Με το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2009 εφαρμόζεται μια πολιτική άγριας λιτότητας για μισθούς και συντάξεις, σκληρού περιορισμού των δαπανών για την Υγεία αλλά και την Παιδεία, ενώ το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων περικόπτεται δραστικά.

Με βάση αυτά τα δεδομένα θα χειροτερεύσει ακόμα περισσότερο μέσα στο 2009 η οικονομική θέση των εργαζομένων, θα μεγαλώσουν οι κοινωνικές ανισότητες και η φτώχεια, θα γνωρίσει νέα έξαρση η ανεργία και θα περιοριστεί ακόμα πιο πολύ η ανάπτυξη.

2. Στο ερώτημα για ενδεχόμενη κυβερνητική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πάσχει από αυτοκτονικό σύνδρομο, για να γίνει το υποστύλωμα για την αναστήλωση του ενός από τους δύο πόλους του δικομματισμού, τον οποίο αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε. Δεν μας ενδιαφέρει με αντάλλαγμα 2-3 υπουργεία να σώσουμε το ναυάγιο του δικομματισμού. Μας ενδιαφέρει όμως το πώς θα σπρώξουμε αυτό το ναυάγιο να βουλιάξει μια ώρα αρχύτερα για να δημιουργηθεί ένα νέο πολιτικό τοπίο στη χώρα με την Αριστερά στο επίκεντρο.

To Γραφείο Τύπου