Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/03/2006

Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης - Πλήρης Απασχόλησης - Κοινωνικά δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση

Αυτή την «τριπλή μεταρρύθμιση» πρότεινε ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΙΩΚΟΣ, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής, στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (Π.Ο.Π.Ο.Κ.Π). Αυτή η πολιτική βρίσκεται στον αντίποδα των προτάσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Τράπεζας Ελλάδος.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ στο δίλημμα «Μείωση συντάξεων - Αύξηση ορίων ηλικίας», έθεσε τις προκλήσεις της ανεργίας, της εισφοροδιαφυγής των χρεών κράτους-ιδιωτών στο ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, της ανασφάλιστης εργασίας, της λεηλατημένης κοινωνικής περιούσιας των 25 τρις. δρχ. Προκλήσεις για το κράτος, ώστε να εξασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΝ μιλώντας για το ασφαλιστικό των τραπεζών τόνισε ότι συντελείται ιδιωτικοποίηση του οφέλους και κοινωνικοποίηση του κόστους και χαρακτήρισε Συνταγματική εκτροπή τόσο το Ν. 3371/05, όσο και την τροπολογία για το Ταμείο της Εμπορικής.

Επίσης, μίλησε για νέους πόρους στο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης που περιλαμβάνεται στη συνολική πρόταση του ΣΥΝ για το Ασφαλιστικό.

Τμήμα Εργατικής Πολιτικής