Skip to main content.
11/01/2005

Συνάντηση Αλ.Αλαβάνου με εκπροσώπους του Σωματείου Απολυμένων της Εταιρείας "Ιππόκαμπος"

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλ.Αλάβανος, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Σωματείου Απολυμένων της Εταιρείας «Ιππόκαμπος» στα γραφεία του κόμματος.

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις.

Αλέκος Αλαβάνος: Η Ελλάδα είναι δεύτερη στην ανεργία στην Ε.Ε., και δυστυχώς έχουμε και τσάμπα ανεργία. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η μονάδα «Ιππόκαμπος».

Ήταν η πρώτη κατασκευαστική εταιρεία διαμόρφωσης εσωτερικών χώρων πλοίων και ξενοδοχείων στην Ευρώπη. Σήμερα υπάρχει ένα κτήριο-φάντασμα και μηχανές προωθημένες τεχνολογικά, και οι εργαζόμενοι σαν αυτούς που βλέπετε που έχουν μείνει χωρίς δουλειά.

Εμείς ζητάμε επειγόντως από το Υπ. Ανάπτυξης να παρέμβει για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, για την απασχόληση των απολυθέντων και επίσης για όσους έχουν φτάσει μια ορισμένη ηλικία να δοθεί πρόωρη συνταξιοδότηση όπως έχει δεσμευτεί ο Υπουργός Εργασίας κ. Παναγιωτόπουλος. Το θέμα φυσικά ο ΣΥΝ θα το φέρει άμεσα την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και θα κάνει και παρέμβαση και προς τον ίδιο τον Υπουργό.

Είναι ντροπή να έχουμε τσάμπα ανεργία, εξειδικευμένοι εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν διακοσμήσει το Μιλένιουμ, τα άλλα κρουαζιερόπλοια που πήγαμε στον Πειραιά να τα δούμε για τους Ολυμπιακούς αγώνες και μια τέτοια πολύτιμη εργατική δύναμη σε μια αγορά που έχει ζήτηση να μένουν χωρίς δουλειά.

Δαμιανός Μηναίος, πρόεδρος του Σωματείου Απολυμένων «Ιππόκαμπος»: Εγώ θέλω να ζητήσω για άλλη μια φορά από τους κυβερνώντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις με σοβαρότητα γιατί εδώ και δυο χρόνια κάθε άλλο παρά με σοβαρότητα μας έχουν αντιμετωπίσει. Εδώ και δυο χρόνια ενώ υπάρχουν πάρα πολλές αλλαγές τα προβλήματα τα δικά μας των εργαζομένων μένουν στάσιμα, αυτοί που είναι ήδη σε πολύ μεγάλη ηλικία αντιμετωπίζουν μια πολύ βεβαρημένη κατάσταση με αποτέλεσμα να μην έχουν ασφαλιστική κάλυψη, δεσμεύτηκε ο Υπουργός Εργασίας ότι θα υπάρχει μια σχετική μέριμνα για 47 δικούς μας εργαζόμενους που βρίσκονται πάνω από 55 χρονών, μέχρι τα τώρα και ενώ υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει τροπολογία στη Βουλή δεν έχει γίνει κάτι, θέλω να πάψουν οι υποσχέσεις. Έχουμε ένα δικαστήριο στις 8 Φεβρουαρίου που θέλουμε να ξέρουμε αν θα πάρει το δρόμο της εκποίησης η εταιρεία ή αν υπάρχει κάποιο στοιχείο για να επαναλειτουργήσει η Εταιρεία με νέα δυναμική και εμείς οι εργαζόμενοι να συμφωνήσουμε μέσα από διάλογο για το τι μέλλει γενέσθαι. Αν δεν πετύχουμε αυτή την κατάσταση τότε να παρέμβει το ΙΚΑ στο πλευρό των εργαζομένων και να μπορέσει να γίνει συμμέτοχος με τα δικά μας τα εργασιακά δικαιώματα ώστε να μην ενταχθεί η Εταιρεία στο άρθρο 44 γιατί όπως ξέρετε κάθε άλλο παρά υπέρ των εργαζομένων είναι.