Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/03/2006

Σύσκεψη στελεχών της «Παρέμβασης» του ΣΥΝ

Σύσκεψη στελεχών της «Παρέμβασης» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29/3/06, με αντικείμενο την πορεία του κόμματος και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στη σύσκεψη εκτιμήθηκε ότι οι μέχρι τώρα επιλογές των κομματικών οργανώσεων για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, ακολουθούν κατά κανόνα τα αυτοδιοικητικά κριτήρια του 2002, παρά την διαφορετική αρχική κεντρική ρητορεία.

Τονίστηκε ιδιαίτερα η ανάγκη της ενισχυμένης παρουσίας του ΣΥΝ στους οργανισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και της συμμετοχής των μελών του κόμματος στην προσπάθεια αυτή.

Συζητήθηκαν επίσης οι εξελίξεις μετά την διατύπωση της πρότασης του Ν. Κωνσταντόπουλου προς την Π.Γ. του ΣΥΝ, καθώς και ζητήματα στρατηγικής και φυσιογνωμίας του κόμματος.

Ειδικότερα επισημάνθηκε το αδιέξοδο της στρατηγικής του «τρίτου πόλου» με το ΚΚΕ καθώς και η ανάγκη ανοιχτών πολιτικών πρωτοβουλιών του ΣΥΝ, κουλτούρας διαλόγου μέσα στο κόμμα και υπεράσπισης του «όλου» Συνασπισμού αντί για την αντίληψη της μονοτασικής κυριαρχίας.

Η «Παρέμβαση» εμμένοντας στις αντιλήψεις και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θεωρεί χρήσιμη την κοινή προσπάθεια όσων μέσα στο κόμμα εκφράζουν συγκλίνουσες απόψεις στα ζητήματα αυτά.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου