Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/10/2008

Συνάντηση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκου Χουντή με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 8-10-2008 συνάντηση του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Νίκου Χουντή με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής όπου ενημερώθηκε για τα οξυμένα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους αστυνομικούς στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο Συνασπισμός της Αριστεράς δηλώνοντας εξʼ αρχής τη συμπαράστασή του μέσα και έξω απʼ τη Βουλή στα δίκαια αιτήματα του κλάδου, κατήγγειλε την πολιτική τακτική  της κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους στην ΕΛ.ΑΣ., να προωθήσει μέσα στο καλοκαίρι και ουσιαστικά μέσα σε μία νύχτα χωρίς κανένα διάλογο, καμία πρωτύτερη ενημέρωση, και καμία συνεννόηση με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους δυσμενείς αλλαγές για τους συναδέλφους τους.

Πιο συγκεκριμένα ιδιαίτερα επισημάνθηκαν:

1ο  Η επιχειρούμενη στρατικοποίηση του σώματος με τον στρατωνισμό και την εκπαίδευση σε στρατόπεδα των νεοεισερχόμενων στο σώμα αστυφυλάκων της Θήβας και Αυλώνας, γυρίζοντας μʼ αυτό τον τρόπο την Αστυνομία στις εποχές της μεταπολίτευσης και της Χωροφυλακής.

2ο  Η προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει τις μεταθέσεις με μοριοδότηση και η επιστροφή στο άδικο, ρουσφετολογικό σύστημα των προηγούμενων δεκαετιών, που τελικά αναγκάστηκε να αποσύρει μετά τη θύελλα των αντιδράσεων από το σύνολο των αστυνομικών.

3ο  Η συνεχής οικονομική εξαθλίωση των αστυνομικών μετά και την πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στο νέο προϋπολογισμό που κατέθεσε η κυβέρνηση και η οποία δίνει μόλις 3,5%!!! αύξηση στο βασικό μισθό.

Στον αντίποδα των παραπάνω ο Συνασπισμός πρότεινε:

1ο   Αύξηση του βασικού μισθού του αστυφύλακα στα 1.300 ευρώ.

2ο  Έκτακτο μηνιαίο επίδομα 300 ευρώ για την κάλυψη των απωλειών εισοδήματος από τις συνεχείς αυξήσεις σε βασικά αγαθά και υπηρεσίες (τρόφιμα, ΔΕΚΟ, καύσιμα, επιτόκια, κλπ).

3ο  Πλήρη αποστρατικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. και ακύρωση στην πράξη των Π.Δ. για πειθαρχικό, εκπαίδευση, αναρρωτικές άδειες.

To Γραφείο Τύπου