Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/10/2008

Αποσπάσματα από την εισήγηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνη στη συζήτηση της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες

Ο Παν. Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, εισηγητής στο νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες, τόνισε στην ομιλία του στη Βουλή, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Το προσχέδιο προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση, το οποίο, έτσι κι αλλιώς, ήταν στον «αέρα», βρίσκεται, εν μέσω θυελλώδους κρίσης, εκτός τόπου και χρόνου και πρέπει να αποσυρθεί άμεσα και να πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων.

Η χώρα χρειάζεται έναν άλλο προϋπολογισμό που να συγκρατήσει τον οικονομικό κατήφορο και να στηριχτεί στις εξής κατευθύνσεις:

Αυτή την ώρα, το Σύμφωνο Σταθερότητας της Ε.Ε. έχει μετατραπεί σε «κουρελόχαρτο» και πρέπει να αντικατασταθεί από ένα νέο Σύμφωνο για την ανάπτυξη, την πλήρη απασχόληση, την κοινωνική προστασία, και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τους δανειολήπτες είναι εντελώς ανεπαρκές, διάτρητο και το χειρότερο, αποτελεί ένα άλλοθι για τη ληστρική πρακτική των Τραπεζών και την κυβερνητική αφασία.

Αυτή την ώρα απαιτούνται δραστικά μέτρα για την προστασία των δανειοληπτών και για την αποτροπή μιας κρίσης που θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Προτείνουμε τα εξής: