Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/10/2008

Δήλωση βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μ. Παπαγιαννάκη για αποπομπή Ελλάδας από Κιότο

Το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 17-04-2008 δεν απάντησε πολιτικά αλλά με πληρωμένες καταχωρήσεις στον Τύπο. Σήμερα μετά τον «νέο» αποκλεισμό της χώρας από τους ευέλικτους μηχανισμούς του Κιότο τί θα πράξει;

Ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, συνεχίζεται, αφού δεν αίρεται ο αποκλεισμός της χώρας από τους μηχανισμούς του Κιότο, σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος Επιβολής του ΟΗΕ (CC-2007-1-10/Greece/EB). Οι πληροφορίες που κατέθεσε εκ νέου η Ελλάδα για το Εθνικό σύστημα καταγραφής εκπομπών, ύστερα από απαίτηση του ΟΗΕ, δεν κρίνονται επαρκείς.

Ουσιαστικά, πρόκειται για τη δεύτερη τιμωρία της  Ελλάδας από τον ΟΗΕ. 

Το γεγονός ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αρνήθηκε μετά την πρώτη τιμωρία στις 17-04-2008 να απαντήσει πολιτικά αλλά κατέφυγε σε πληρωμένες ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον Τύπο, σχετικά με την αποπομπή της Ελλάδας από τους  προβλεπόμενους ευέλικτους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο  και την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μας προβλημάτισε για την ίδια την ουσία του ζητήματος,  δήλωσε ο Βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς  Μιχάλης Παπαγιαννάκης.

Ο Βουλευτής εντοπίζει τις τεράστιες ευθύνες της Πολιτείας και τονίζει ότι «αντί να παραδεχθεί την ολιγωρία της, τις παραλείψεις της και να προχωρήσει άμεσα στη θέσπιση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού διαχείρισης για την κλιματική αλλαγή με καταγραφή των εκπομπών, αντέδρασε σπασμωδικά με ολοσέλιδες πληρωμένες καταχωρήσεις σε όλο τον Τύπο (07/05/2008), όπου ωραιοποιούσε την κατάσταση ρίχνοντας τις ευθύνες αλλού.

Ευελπιστούμε ότι επιτέλους θα έχουμε μία ειλικρινή απάντηση, στην οποία θα διατυπώνεται με σαφήνεια η θέση της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου στην νέα εξέλιξη, λίγο πολύ  αναμενόμενη αφού μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς ΥΠΕΧΩΔΕ οι απαραίτητες ενέργειες για ένα αξιόπιστο σύστημα καταγραφής των εκπομπών».

To Γραφείο Τύπου