Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/03/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τον Γ.Τόλιο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και τον Π.Κοντολέοντα, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και μέλος της διοίκησης της ΕΙΝΑΠ, πραγματοποίησαν περιοδεία σήμερα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και συναντήθηκαν με τη Διοίκηση και το Σωματείο Εργαζομένων.

Επίσης επισκέφθηκαν χώρους του νοσοκομείου και σε όλους διαπιστώθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού.

Μετά την περιοδεία ο κ. Αλαβάνος δήλωσε τα εξής;

«Θα ήθελα να παρακαλέσω τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, όταν επιστρέψει από το Καστελόριζο, να περάσει από τον Ερυθρό Σταυρό. Και με την ευκαιρία να ζητήσει συγγνώμη από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, τις γιατρίνες και τις νοσηλεύτριες. Όπως όλα τα νοσοκομεία, έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό . Να πω ότι από τους 750 νοσηλευτές λείπουν οι 210 με βάση το οργανόγραμμα της δεκαετίας του �80, όχι με βάση τις ανάγκες τις σημερινές, τις πραγματικές και την προσφορά του νοσοκομείου. Κι από τους γιατρούς έχουμε ελλείψεις 20% με βάση τις τότε ανάγκες.

Πιστεύω ότι, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν σε κάθε επαγγελματικό κλάδο, (υπάρχουν ελάχιστοι που δεν είναι ευσυνείδητοι), το ΕΣΥ στηρίζεται κυρίως στην προσφορά, την ηρωική δουλειά σε πολύ αντίξοες συνθήκες, του προσωπικού. Πρέπει όλα αυτά τα προβλήματα να λυθούν επιτέλους. Να επανδρωθούν τα νοσοκομεία και επίσης να καλυφθούν οι ανάγκες στο χώρο υποδομής, στο χώρο των μηχανημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ερυθρό Σταυρό δεν υπάρχει ειδικός χώρος για τα επείγοντα περιστατικά. Καλούμε τον Υπουργό Υγείας να σταματήσει τις δημόσιες σχέσεις, δεν είναι πια στον τουρισμό, και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα των νοσοκομείων.»

ΔΡΙΤΣΑΣ ΣΩΤ. (Αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου): Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις που έκανε ο κ, Αλάβάνος, εμείς κάνουμε προσπάθεια όλο το προσωπικό να λειτουργεί σωστά όλο το νοσοκομείο, προς όφελος των ασθενών. Ελλείψεις υπάρχουν, χρειάζεται οπωσδήποτε όλα αυτά που είπε να τηρηθούν, πιστεύω ότι θα δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να αποκαταστήσουμε τις ελλείψεις που έχουμε»

ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ (Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Κοριαλένειο-Μπενάκειο): « Έχουμε τρομακτικές ελλείψεις σε προσωπικό, κυρίως νοσηλευτικό και τεχνικό. Υπάρχουν κανόνες οι οποίοι δεν τηρούνται. Αρκεί να σας πω ότι τα νοσηλευτικά τμήματα τα βράδια δουλεύουν με μία νοσηλεύτρια, προσωπικό ασφαλείας ουσιαστικά δεν μπορούμε να βγάλουμε γιατί οι εργαζόμενοι είναι το προσωπικό ασφαλείας, και μέσα σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και το ότι είμαστε απλήρωτοι από το Δεκέμβρη γιατί δεν μπορεί το Υπουργείο ακόμη να κάνει σωστά την κατανομή. Τελευταία φορά που πληρωθήκαμε υπερωρίες, εφημερίες και αργίες ήταν ο Νοέμβριος. Αυτή όλη η ηρωική προσπάθεια που περιέγραψαν οι προηγούμενοι αναφέρεται σε κάποιους ήρωες, στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου, όπου τελικά το ΕΣΥ τρώει τα παιδιά του.»

To Γραφείο Τύπου