Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/10/2008

Ανακοίνωση Τμήματος Δικαιωμάτων ΣΥΝ για Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα για την Ψυχική Υγεία, το Υπουργείο Υγείας συνεχίζει να υπενθυμίζει σε όλους μας το πλήρες αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγήσει η πολιτική του στο χώρο αυτό. Οι επί πεντάμηνο απλήρωτοι εργαζόμενοι, ο αυταρχισμός και οι απολύσεις, η πτώση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών είναι αψευδείς μάρτυρες. 

Οι καλοκαιρινές διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Υγείας στους εργαζόμενους για επίλυση των προβλημάτων ήταν φυσικά λόγια του αέρα. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται για τα άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, αλλά μόνο για την άντληση κοινοτικών κονδυλίων και το βόλεμα ημετέρων.

Καλούμε την κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο, να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων και να ανοίξει το διάλογο με την κοινωνία για τη συνέχιση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης με γνώμονα τις ανάγκες των ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

Στηρίζουμε τη σημερινή διαδήλωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων στο Υπουργείο Υγείας αλλά και κάθε έκφραση του αγώνα τους για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε ένα ποιοτικό δημόσιο και δωρεάν σύστημα ψυχικής υγείας.  

Τμήμα Δικαιωμάτων