Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/04/2006

Αλ.Αλαβάνος: "Το Εργοστάσιο Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν θα κλείσει. Αναγκαία η σωστή κλαδική πολιτική"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος πήρε μέρος σήμερα σε συγκέντρωση εργαζομένων της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Θεσσαλονίκης, έξω από τα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα, όπου είχαν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο Αλ. Αλαβάνος, μιλώντας στους εργαζόμενους, τόνισε τα εξής:

«Θέλω να σας πω, πρώτον, ότι δεν είστε ληστές Τραπεζών. Είστε θύματα των Τραπεζών. Και γι αυτό δεν έχει νόημα αυτή η επίδειξη τρομοκρατίας που κάνει η κυβέρνηση και ο τρόπος που από την Μαλακάσα, αστυνομικές δυνάμεις σας συνόδευσαν μέχρι εδώ.

Είστε εργαζόμενοι στη Θεσσαλονίκη, όμως η κοινωνία της Αθήνας υποδέχεται τον αγώνα σας και αγκαλιάζει τους στόχους σας με πλήρη συμπαράσταση.

Είναι ένα μήνυμα για όλους η ενότητα και η αποφασιστικότητα που έχετε επιδείξει. Είναι ένα μάθημα για όλους τους εργαζόμενους, για όλους τους πολίτες.

Είναι απαράδεκτο το να κλείνει ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη, που είναι η πόλη του «βιομηχανικού νεκροταφείου». ‘Ένα εργοστάσιο το οποίο είναι κερδοφόρο, ένα εργοστάσιο το οποίο ανήκει στη διαχείριση των τραπεζών, οι οποίες έχουν εξοργιστικά κέρδη. Και σ΄ αυτές τις τράπεζες την πλειοψηφία να την έχουν τράπεζες οι οποίες είναι κάτω από το δημόσιο έλεγχο.

Η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων δεν θα κλείσει. Δεν θα δεχτεί κανείς να κλείσει. Δεν είναι μόνο θέμα δικό σας, αλλά και ολόκληρης της κοινωνίας. Κι όχι μόνο θα μείνει ανοιχτή, και πρέπει να μείνει ανοιχτή, αλλά δεν θα απολύσει εργαζόμενους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει με ένα μέρος του προσωπικού, ώστε προσχηματικά να απαλλαγεί από τον μεγάλο όγκο των εργαζομένων.

Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης του προϊόντος, με μια σωστή κλαδική πολιτική, με μια πολιτική όπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα στηρίζει την ελληνική παραγωγή, αντί να έρχεται και να επιδοτεί ουσιαστικά τις εισαγωγές ποιοτικά αμφισβητήσιμων προϊόντων από το εξωτερικό.

Στηρίζουμε την μάχη σας, στηρίζουμε την ενότητά σας και θαρθούμε να το γιορτάσουμε, εφ΄ όσον συνεχίζετε έτσι, στη Θεσσαλονίκη.»

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη 6/4/06 θα συζητηθεί σχετική επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ασ. Ξηροτύρη

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου