Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
10/10/2008

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τη διοίκηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου

Μετά την συνάντηση έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου και μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου. Μας έκανε εντύπωση η ευρύτητα με την οποία αντιμετωπίζουν τα ζητήματα, κάνοντας ορισμένες φορές προτάσεις που ίσως δεν είναι στο άμεσο συμφέρον των φαρμακοποιών, προκειμένου να εξυγιανθεί αυτή η κατάσταση γύρω από το θέμα του φαρμάκου όπου γίνεται ένα τεράστιο πάρτυ από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Το πάρτυ αυτό είναι γνωστό, ξεκινάει από τον τρόπο που έχουν διεισδύσει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην προσπάθεια εξαγοράς των γιατρών, μέχρι τις απαλλαγές που κάνει το κράτος στις φαρμακευτικές εταιρείες, για παράδειγμα τη φορολογία του 4% την οποία μετατόπισε στους φαρμακοποιούς και ποτέ δεν την διεκδίκησε ή την δυνατότητα των εταιρειών να προωθούν θέλοντας και μη πανάκριβα φάρμακα στη θέση φαρμάκων που θα μπορούσαν να έχουν την ίδια αποτελεσματικότητα σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Μας έκαναν θετική εντύπωση τα αιτήματά τους, τα οποία είναι σωστά όπως για παράδειγμα το ότι δεν μπορούν οι φαρμακοποιοί να επιβαρύνονται στη θέση των φαρμακευτικών εταιρειών, με το φορολογικό νόμο και το άρθρο 35, όπως το θέμα των μεγάλων οφειλών που έχει το δημόσιο απέναντι φαρμακοποιούς, όπως το θέμα της στήριξης της σταθερής τιμής του φαρμάκου,  και μια σειρά άλλα αιτήματα. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο Ηρακλείου και με το Τμήμα Υγείας του ΣΥΝ και του υπεύθυνου για θέματα υγείας βουλευτή μας του Θ.Λεβέντη ώστε να υπάρξει μια προσπάθεια αντιμετωπιστούν τα προβλήματα μέσα σ΄ ένα πλαίσιο το οποίο θα στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα δίνει Κάρτα Υγείας σε όλους, θα εξασφαλίζει Πρωτοβάθμια Περίθαλψη, θα έχει μηχανογραφήσει τα Ταμεία και θα μπορεί να λειτουργήσει χωρίς παθολογικά φαινόμενα.»

To Γραφείο Τύπου