Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/10/2008

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου μέλους της ΚΠΕ του ΣΥΝ σχετικά με τη διαδικασία εκκαθάρισης της Ο.Α. και τον «διάλογο» παγίδα προς τους εργαζομενους

«Ο καλός επενδυτής στην κρίση φαίνεται»,  μας λέει ο πρωθυπουργός,  και ο «ακραίος νεοφιλελεύθερος μεσούσης της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πουλά» απαντάμε…

Αποτελεί παγκόσμια πολιτική «παραφροσύνη» και πρωτοτυπία να πουλά κανείς τα δημόσια εργαλεία ανάπτυξης μιας χώρας όταν τα καταφύγια στον δημόσιο τομέα είναι η συνταγή που ακολουθούν ακόμα και πνευματικά παιδιά της Κας. Thacther στην Μεγ. Βρετανία.

Τα δόγματα και το νεοφιλελεύθερο μοντέλο καταρρέουν με ταχύτερους ρυθμούς από τα διεθνή χρηματιστήρια, όμως η κυβέρνηση της Ν.Δ. με σημαιοφόρο τον Κο. Χατζηδάκη…τρέχουν να προλάβουν το «τρένο της μεγάλης φυγής» προς το κενό…., πουλώντας ΟΑ, ΟΣΕ , ΛΙΜΑΝΙΑ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ.

Η επικοινωνιακή πολιτική του Υπ. Μεταφορών με «σοκ και δέος»  είναι μια απλή ανάγκη να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία τον δήθεν αναπόφευκτο, με την βούλα και των εργαζόμενων. Εμμένουμε στο αίτημα για απόσυρση της πολιτικής εξόντωσης της ΟΑ, ΟΣΕ, ΛΙΜΑΝΙΩΝ και ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΩΝ.

Ο δήθεν διάλογος δεν είναι τίποτε άλλο από το άλλοθι για να ολοκληρωθεί το έγκλημα. Επισημαίνουμε  την ανάγκη να μην βρεθεί συνένοχος όπως στην περίπτωση της ΟΜΕ-ΟΤΕ. 

To Γραφείο Τύπου