Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
14/10/2008

ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ, με αφορμή τη δίκη της τ. Γενικής Επιθεωρήτριας Περιβάλλοντος κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη, που διεξάγεται αυτό τον καιρό, εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ίδια στιγμή που η Ελλάδα τιμωρείται από τον ΟΗΕ, για δεύτερη μάλιστα φορά, για την μη σωστή καταγραφή των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου, στελέχη και ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ προσπαθούν να “τιμωρήσουν” μέσω δικαστικών οδών έναν άνθρωπο που έκανε και κάνει το αυτονόητο. Να προσπαθεί να προστατέψει το ήδη υποβαθμισμένο μας περιβάλλον, ασκώντας δημόσια κριτική σε πράξεις και παραλείψεις του υπουργείου και ειδικότερα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.

Η σοβαρή ρύπανση του Ασωπού που θέτει σε κίνδυνο τη υγεία των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής, ο σκανδαλώδης χειρισμός της υπόθεσης του Grand Resort στο Λαγονήσι και η νέα απόπειρα οικοδόμησης στην Πουνταζέζα του Λαυρίου, αποδεικνύουν τις πολιτικές πλευρές της υπόθεσης που συνδέονται με τη δίκη αλλά και με την καρατόμηση της Μ. Καραβασίλη.   

Είναι πολλαπλά έκθετη η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, που αντί να ασχοληθεί με τα σοβαρά περιβαλλοντικά ζητήματα, αντί να δώσει λύσεις και απαντήσεις σε κρίσιμα θέματα που απασχολούν μεγάλες ομάδες του πληθυσμού, προσπαθεί να εξοντώσει όσες φωνές κάνουν δίκαιη κριτική στις επιλογές και τις παραλείψεις της.

Η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ επιχειρεί να αναδείξει και προάγει ένα μοντέλο γραφειοκράτη δημόσιου λειτουργού ο οποίος θα πρέπει να πάψει να ασχολείται με θέματα που χειριζόταν σε μια υπηρεσία, όταν απομακρυνθεί ή διωχθεί από αυτήν. Διώκει τη Μ. Καραβασίλη επειδή συνεχίζει να ενδιαφέρεται για θέματα που είχε χειριστεί, που γνωρίζει και που αφορούν το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.  

Στο πρόσωπο της κ. Μαργαρίτας Καραβασίλη δικάζεται και το περιβάλλον της χώρας μας και όσοι αγωνιούν για την τύχη του. 

To Γραφείο Τύπου