Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/10/2008

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με τον Αυστραλό Πρεσβευτή

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τον Πρεσβευτή της Αυστραλίας κ. Τζέρεμι Νιούμαν. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπεύθυνοι των Τμημάτων διεθνών σχέσεων, εξωτερικής πολιτικής και Ελληνισμού της Διασποράς Ρ.Δούρου, Π.Τριγάζης, και Β. Πριμικήρης.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τις Ελληνο-Αυστραλιανές σχέσεις, όπως η εφαρμογή της συμφωνίας για τις συντάξεις των Ελλήνων που επαναπατρίζονται καθώς και διεθνή προβλήματα, ανάμεσα τους η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση, η κατάσταση στη Μ.Ανατολή, ο πυρηνικός αφοπλισμός και η πορεία προς ένα «νέο Κιότο».

Ενημερώνοντας για τις θέσεις του ΣΥΝ και της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στα θέματα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη χρεωκοπία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου και στην ανάγκη αναζήτησης λύσεων προς όφελος της ειρήνης, της κοινωνικής προστασίας και της οικολογικής προστασίας του πλανήτη. Μιλώντας ειδικότερα για τα προβλήματα της περιοχής μας τόνισε ότι η σταθερή θέση του ΣΥΝ είναι υπέρ της ειρηνικής τους επίλυσης με βάση το διεθνές δίκαιο προς όφελος των λαών και της κοινής τους ανάπτυξης.

To Γραφείο Τύπου