Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2006

Σε γραμμή συναίνεσης ο Θ.Ρουσόπουλος και η Βάσω Παπανδρέου για τις «αυξήσεις-εμπαιγμό» στους χαμηλόμισθους ή «Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο δικομματισμός πατέρα;»

Σχετικά με τις δηλώσεις Θ.Ρουσόπουλου και Β.Παπανδρέου για τις αυξήσεις στους χαμηλόμισθους, ο Δημ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του κόμματος, δήλωσε τα εξής:

Ο κ. Ρουσόπουλος συνέχισε σήμερα τους χθεσινούς πανηγυρισμούς της κ. Παπανδρέου για τις εξευτελιστικές αυξήσεις που δόθηκαν τελικά στους χαμηλόμισθους. Πανηγυρίζουν φωναχτά και τα δύο κόμματα του συναινετικού νεοφιλελεύθερου δικομματισμού γιατί θεωρούν ότι «βελτιώνεται το πραγματικό εισόδημα των εργαζόμενων και εξασφαλίζεται η εργασιακή ειρήνη για δύο χρόνια».

Ο ΣΥΝ θεωρεί ότι όχι μόνο δεν αυξάνεται το πραγματικό εισόδημα των χαμηλόμισθων, αλλά μειώνεται και η αγοραστική τους δύναμη, αφού στις αυξήσεις των μισθών τους περιλαμβάνεται, από ελάχιστο έως καθόλου, μερίδιο από την αύξηση της παραγωγικότητας τα δύο επόμενα έτη, που αναμένεται να είναι 2,5 % το 2006 και 2,5 % το 2007. Από όλη σχεδόν την αύξηση της παραγωγικότητας θα επωφεληθούν οι επιχειρήσεις με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι κοινωνικές ανισότητες σε βάρος των εργαζόμενων της χώρας μας.

Όσον αφορά στην «διασφάλιση της εργασιακής ειρήνης», μέσω της συμφωνίας για τους κατώτερους μισθούς, είναι μόνο προσδοκία και «όνειρο καλοκαιρινής νυχτός» για τις κυρίαρχες τάξεις στη χώρα μας. Θα τους γίνει κακός εφιάλτης, όταν η αγανάκτηση των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων και των συνταξιούχων, από τις εφαρμοζόμενες αντικοινωνικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές θα γίνουν ποτάμι αγώνα, ελπίδας και εξέγερσης. Η Γαλλία «πέφτει» πολύ κοντά για να την ξεχνούν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου