Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2006

Με αφορμή τη λίστα παρακολουθούμενων δημοσιογράφων, που παρουσίασε η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου, ο Ν. Βούτσης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Τύπου και Επικοινωνίας του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί για την αυθεντικότητα της συγκεκριμένης λίστας. Είτε αποτελούν άθλια κατασκευάσματα είτε είναι προϊόντα άθλιων εκβιαστικών μηχανισμών, σε κάθε περίπτωση, όλα τα στοιχεία, που συμπεριλαμβάνονται στην αληθινή ή πλαστή διοχετευμένη λίστα, αποτελούν προϊόντα μιας παρακρατικής λειτουργίας και μιας παρακρατικής νοοτροπίας.

Και αν ακόμα δεν είναι αληθινή η σχετική λίστα, είναι σαφές ότι η συγκρότηση και η διαρροή της προς τον Τύπο δείχνουν ότι το θερμοκήπιο της δημόσιας ζωής και της σύγχρονης δημοκρατίας μας ευνοεί την ανθοφορία των βλαστών της συνομωσιολογίας και της ασυδοσίας μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών μηχανισμών.

Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση και ευθύνη να χυθεί άμεσα άπλετο φως σ’ αυτήν την ιστορία. Δυστυχώς, δεν έχει αποδείξει μέχρι τώρα ότι πράττει το ίδιο και σε πραγματικά σοβαρές υποθέσεις, όπως αυτή των απαγωγών των Πακιστανών και του σκανδάλου υποκλοπών-κατασκοπείας που εκκρεμούν.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου