Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/10/2008

Δήλωση Δημ. Στρατούλη, υπεύθυνου εργατικής πολιτικής του ΣΥΝ για αγωγή τραπεζιτών κα΄τα της ΟΤΟΕ και ΟΜΕΔ

Σχετικά με την αγωγή των τραπεζιτών κατά της ΟΤΟΕ, του ΟΜΕΔ και προσωπικά κατά του προέδρου και στελεχών του ΟΜΕΔ για την ακύρωση της συλλογικής σύμβασης εργασίας των τραπεζοϋπαλλήλων, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την εξής δήλωση:

«Οι τραπεζίτες με ανοιγμένη την όρεξή τους από τα 28 δις ευρώ που τους χάρισε σήμερα η κυβέρνηση από τα χρήματα των εργαζομένων και των φορολογουμένων, αλλά και από τη «νόμιμη» τοκογλυφία που οι ίδιοι ασκούν σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών έρχονται σήμερα με την αγωγή τους ουσιαστικά να ακυρώσουν και αυτές τις μικρές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων τους που αποφάσισε ο Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ).

Οι τραπεζίτες είναι μάλιστα τόσο αχόρταγοι, τόσο άπληστοι και  τόσο αδίστακτοι, που δεν διστάζουν να αμφισβητήσουν τον ΟΜΕΔ που είναι και ο μόνος θεσμός στην ιστορία της χώρας μας που ψηφίστηκε (νόμος 1876/90) στη Βουλή από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας μας.

Η αμφισβήτηση του ΟΜΕΔ από τους τραπεζίτες με τη χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης αποτελεί συνταγματική εκτροπή και πλήγμα για την ίδια τη δημοκρατία στη χώρα μας.

Οι πολιτικές ευθύνες γιʼ αυτές τις προκλητικές συμπεριφορές των τραπεζιτών ανήκουν εξολοκλήρου στην κυβέρνηση που με τις συνεχείς προς αυτούς χαριστικές ρυθμίσεις έχει μετατραπεί σε πρόθυμο σερβιτόρο τους».

To Γραφείο Τύπου