Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/10/2008

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν το πάρκο Σκαφιδαρά στο Ηράκλειο Κρήτης || Απάντηση της Επιτρόπου Χούμπνερ στον Δ.Παπαδημούλη

Στο μικροσκόπιο της Κομισιόν μπαίνει ο φάκελος του πάρκου Σκαφιδαρά στο Ηράκλειο Κρήτης, ύστερα από ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλη.

Ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, αναφερόταν στα έργα, που έγιναν με κοινοτικά κονδύλια και μετέτρεψαν την χωματερή Σκαφιδαρά σε πρότυπο πάρκο αναψυχής, το οποίο ενώ εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβρη 2002, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, ουδέποτε λειτούργησε με συνέπεια τη διάλυσή του. Ο Δ. Παπαδημούλης ζητούσε από την Κομισιόν να λάβει μέτρα για να λειτουργήσει τελικά το πάρκο και να αποδοθεί στους κατοίκους της περιοχής.

Η Επίτροπος Χούμπνερ, αφού αναφέρει στην απάντησή της ότι προς το παρόν «δεν διαθέτει πληροφορίες για το εν λόγω έργο» επισημαίνει: «H Επιτροπή μπορεί να επαληθεύει ότι τα συγχρηματοδοτούμενα έργα τηρούν το κοινοτικό δίκαιο και τις κοινοτικές πολιτικές και ανταποκρίνονται στους στόχους που ορίζονται μέσα στα οικεία προγράμματα. Η Επιτροπή θα ζητήσει από τις ελληνικές αρχές περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο έργο και θα ενημερώσει τον κ. βουλευτή σχετικά με το αποτέλεσμα των ερευνών της.»

O Δ. Παπαδημούλης δήλωσε σχετικά:

"Περιμένουμε με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις των ελληνικών αρχών στη σχετική έρευνα της Κομισιόν που προκάλεσε η παρέμβασή μας. Θα ήταν, φυσικά, προτιμότερο οι ελληνικές αρχές να φροντίζουν με δική τους πρωτοβουλία και όχι υπό πίεση, η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων να γίνεται με διαφάνεια και να πιάνει τόπο υπέρ των ελλήνων πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος."

To Γραφείο Τύπου