Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/04/2006

«Η απόσυρση του Συμφώνου Πρώτης Πρόσληψης θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την αρχή του τέλους της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ευρώπη»

Ο Αλέξης Τσίπρας, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη δημοτική κίνηση «ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ», και μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5» με αφορμή τη συμμετοχή του στη διαδήλωση των νέων του Παρισιού ενάντια στο νόμο Ντε Βιλπέν, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Το Παρίσι αυτές τις μέρες είναι η πιο ανοιχτή πόλη της Ευρώπης. Παρά την έντονη παρουσία των δυνάμεων καταστολής, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι έχουν κατακλύσει τους δρόμους του Παρισιού και άλλων γαλλικών πόλεων, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα σε μια κυβέρνηση η οποία βρίσκεται εγκλωβισμένη στις δικές τις αντιφάσεις. Η γαλλική νεολαία ορθώνει την αντίστασή της στην νεοφιλελεύθερη πολιτική της εργασιακής απορύθμισης και διεκδικεί ένα μέλλον πιο φωτεινό από το σημερινό γκρίζο που μας επιβάλλουν, ως μονόδρομο, συντηρητικές ή σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη. Η εξέλιξη αυτής της αντιπαράθεσης ανάμεσα τη γαλλική νεολαία και την κυβέρνηση Ντε Βιλπέν είναι καθοριστικής σημασίας, όχι μόνο για το μέλλον της Γαλλίας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Η απόσυρση του Συμφώνου Πρώτης Πρόσληψης θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την αρχή του τέλους της απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων στην Ευρώπη. Θα είναι ένα μήνυμα σε όλους τους λαούς της Ευρώπης ότι αν ενώσουν τις φωνές τους, τη δύναμή τους μπορούν να νικήσουν».

Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Παρίσι, συναντήθηκε με την Γεν. Γραμματέα του Κ.Κ. Γαλλίας George-Marie Buffet, τον Υπεύθυνο Διεθνών Σχέσεων του Κ.Κ. Γαλλίας, καθώς και με τον Γραμματέα του κινήματος των Νέων Κομμουνιστών, Σεντρίκ Κλερέν. Επίσης, συναντήθηκε με τον Αλάν Γκριβίν, ηγετικό στέλεχος της Κομμουνιστικής Λίγκας (LCR) και τον Ολιβιέ Μπεζασνό, υποψήφιο με την LCR στις προηγούμενες Προεδρικές εκλογές. Τέλος, παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα “L’ Humanitι”

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου