Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/10/2008

Δήλωση του βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπανιά για την επίθεση της αστυνομίας εναντίον των κατοίκων του χωριού Ελληνικό Ιωαννίνων

Η βάναυση επίθεση των ΜΑΤ εναντίον των κατοίκων του χωριού Ελληνικό  Ιωαννίνων χθες, έδειξε άλλη μια φορά πώς η κυβέρνηση κατανοεί τον διάλογο με τους πολίτες και το ενδιαφέρον που «δείχνει» για τα καθημερινά τους προβλήματα.

Οι κάτοικοι του χωριού Ελληνικό έχουν καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για την κατασκευή του ΧΥΤΑ που δεν τον θέλουν στον τόπο τους. Αφού εκτός των άλλων έχουν επισημάνει τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει η κατασκευή του ΧΥΤΑ για τα δάση και τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Το ΥΠ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., αντί να καταρτίσει και να εφαρμόσει προγράμματα ανακύκλωσης, διαχωρισμού και μείωσης των απορριμμάτων, κατασκευάζει χωματερές που τις αποκαλεί ΧΥΤΑ. Κατόπιν κατηγορεί τους κατοίκους που δεν δέχονται τα σκουπίδια και τη μόλυνση του περιβάλλοντος στην περιοχή τους και τους επιτίθεται με τις δυνάμεις καταστολής.

Είναι η ίδια αυταρχική και αντιπεριβαλλοντική λογική, είναι η έλλειψη πολιτικής της κυβέρνησης για την ανακύκλωση, που προκάλεσε τον θάνατο ενός ανθρώπου στη Λευκίμμη της Κέρκυρας. Οι κάτοικοι του χωριού Ελληνικό Ιωαννίνων αξίζουν την συμπαράστασή μας. Στηρίζουμε τους αγώνες τους. Η τρομοκρατίας της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

16 Οκτωβρίου 2008

Γιάννης Μπανιάς
Βουλευτής Επικρατείας