Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/10/2008

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Π.ΣΚΟΥΡΛΕΤΗ ΣΤΟ "ΚΟΚΚΙΝΟ" », σχετικά με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Ο Π. Σκουρλέτης, μέλος της ΚΠΕ και του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, μιλώντας σήμερα στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», σχετικά με την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Βατοπεδίου, τόνισε:

«Θεωρούμε σε κάθε περίπτωση αναγκαία τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η κυβέρνηση, κάτω από τη γενική κατακραυγή, σύρθηκε στην υιοθέτηση μιας τέτοιας πρότασης. Αυτό από μόνο του αποτελεί θετική εξέλιξη. Ο ελληνικός λαός θέλει να μάθει όλη την αλήθεια σε βάθος χρόνου.

Το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου είναι διαχρονικό και αφορά τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε οι ευθύνες δεν τεμαχίζονται.

Όσα υποστήριξε το ΠΑΣΟΚ για χέρι βοήθειας του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν.Δ. είναι το λιγότερο χοντράδες. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί στη σύσταση προανακριτικής, αλλά όχι σε αντιπαράθεση με την εξεταστική. Το ενδεχόμενο παραγραφής ευθυνών κυβερνητικών στελεχών είναι αποτέλεσμα των νόμων που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ επί των ημερών του. Το ΠΑΣΟΚ, μη υιοθετώντας την πρόταση για εξεταστική, χάνει την ευκαιρία να δείξει μια διάθεση αυτοκριτικής σε σχέση με παλιότερες δικές του ευθύνες. Στην ουσία υπεκφεύγει. Αποδυναμώνει έτσι την πολιτική πίεση και προς τη Ν.Δ.

Θεωρούμε απαραίτητο άμεσα να αποσταλεί ο φάκελος της υπόθεσης στη Βουλή.

To Γραφείο Τύπου