Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/10/2008

Ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ για το λουκέτο στο τοπικό κανάλι LEFKATAS TV

Η απαγόρευση λειτουργίας του LEFKATAS TV δεν είναι τυχαίο γεγονός ούτε προέκυψε σε πολιτικό κενό. Είναι αποτέλεσμα πολιτικής που ασκείται κάτω από τις πιέσεις των ισχυρών ραδιοτηλεοπτικών μέσων. Ο δικομματισμός έχει απορρίψει την διαφάνεια και την πολυφωνία στα ΜΜΕ με αντάλλαγμα την σκανδαλώδη τους στήριξη.

Η πολιτική ζωή ετεροκαθορίζεται από τα μεγάλα ρ/τ κέντρα ενώ το ολιγοπώλιο διαμορφώνει μεγέθη κατά πως συμφέρει με στόχο την χειραγώγηση της πολιτικής και του δημόσιου βίου.

Το ζήτημα λοιπόν είναι κύρια πολιτικό!

Σε πλήρη ταύτιση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ συναινούν διαχρονικά στη διατήρηση μιας απαράδεκτης κατάστασης που υπονομεύει την δημοκρατική λειτουργία του πολιτεύματος: την ύπαρξη ενός άναρχου χάρτη συχνοτήτων με χρόνιες εκκρεμότητες.

Ο ΣΥΝ είναι ριζικά αντίθετος με την δικομματική συναινετική για την εξαφάνιση των τοπικών καναλιών και την απομάκρυνσή τους από τον ρ/τ χάρτη. Η γενικευμένη απαγόρευση λειτουργίας τους προσβάλει την πολυφωνία  και  φιμώνει  τις  τοπικές  κοινωνίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο LEFKATAS TV μπαίνει σε περιπέτειες.                Ήταν το 1999 (περίπου τέτοια εποχή) με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ όταν σύρθηκε σε δίκη γιατί ήταν και τότε «παράνομος»! Σήμερα ο σταθμός κλείνει με εντολή της ΕΕΤΤ. Πίσω όμως από την ΕΕΤΤ βρίσκεται υπουργός, κυβέρνηση, πρωθυπουργός, κυβερνητικοί βουλευτές (και ο Λευκάδος), μείζων  και  ελάσσων  αντιπολίτευση.

Υπάρχουν οι αιρετοί Νομάρχης, Δήμαρχοι, Σύμβουλοι, υπάρχουν οι τοπικές οργανώσεις των κομμάτων, οι φορείς, όσοι φιλοξενήθηκαν στο σταθμό. Αυτοί δεν αρκεί μόνο να εκφράζουν την συμπάθειά τους. Οφείλουν να τοποθετηθούν για τις σκοπιμότητες, το πολιτικό πρόβλημα, το έλλειμμα δημοκρατίας.

Η Ν.Ε. Λευκάδας του ΣΥΝ, συνέχεια και της από 23.03.2008 ανακοίνωσης, θεωρεί σημαντική την προσφορά του Lefkatas TV και αναγκαία την επαναλειτουργία του. Η φίμωσή του εξυπηρετεί μόνο το δικομματισμό, αφού στη δύσκολη περίοδο που περνάει, επιδιώκει τον απόλυτο έλεγχο και την εξάλειψη κάθε δυνατότητας έκφρασης των τοπικών κοινωνιών.

Ο ΣΥΝ δεν θα αποδεχθεί να πέσει ο τίτλος ΤΕΛΟΣ για το τοπικό κανάλι και  άλλους  περιφερειακούς  σταθμούς.

Ο ΣΥΝ διεκδικεί να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης με βάση  και τις  κοινωνικές  ανάγκες.

Ο ΣΥΝ αντιστέκεται στη χειραγώγηση του δημόσιου και πολιτικού βίου. Γιατί όποιος δεν αντιστέκεται έχει ευθύνες. Ευθύνες που καταγράφονται σήμερα, θα καταγράφονται και αύριο με έντονο ίσως πολιτικά  δραματικό  τρόπο.

Λευκάδα, Οκτώβριος 2008
Η Γραμματεία της Ν.Ε. Λευκάδας
του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ