Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/10/2008

Αδικαιολόγητη η εξαίρεση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Λήμνος από τις επιδοτούμενες αερομεταφορές

Ερώτηση Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, Τ.Κουράκη προς τον Υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών

Στην  πρόσφατη διαδικασία επιδότησης για την γραμμή Αθήνα – Λήμνος,  Λήμνος - Μυτιλήνη,  προκλητικά εξαιρείται η γραμμή Θεσσαλονίκη – Λήμνος.

Το πρόβλημα της έλλειψης επιδότησης άγονων γραμμών στις αερομεταφορές  της χώρα μας (από το 1995 – 2002), είχε λυθεί με θετική παρέμβαση του τότε ευρωβουλευτή μας Αλ. Αλαβάνου, στο Ευρωκοινοβούλιο αλλά και στην τότε διοίκηση της Ο.Α.

Ωε γνωστόν, η  Ε.Ε. προέβλεπε ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ʽ 90 τέτοιου είδους χρηματοδοτήσεις για χώρες μέλη που παρουσιάζουν γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και ανάγκες στις μεταφορές.

Το γεγονός της εξαίρεσης, από τις επιδοτούμενες αερομεταφορές είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει ιδιαίτερα υψηλές τιμές στους προσφερόμενους ναύλους, που θα καθορίζονται από την «αγορά». Η εξαίρεση αυτή αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη Βόρεια Ελλάδα και τη Λήμνο και αφορά κυρίως στις κατηγορίες εργαζομένων και πολιτών με χαμηλά εισοδήματα. Θα κάνει δηλαδή την αερομεταφορά απαγορευτική για αυτούς.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Θα προχωρήσει στην ένταξη και της  γραμμής Θεσσαλονίκη – Λήμνος στις επιδοτούμενες αερομεταφορές, ώστε να εξυπηρετηθούν οι κάτοικοι της Βόρειας Ελλάδας και της Λήμνου με προσιτές γι΄ αυτούς τιμές στα εισιτήρια;

Η ερωτώντες βουλευτές

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΡΑΚΗΣ