Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
20/10/2008

KΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 21.10.2008 - Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες - Όλοι στην απεργία

Ο ΣΥΝ στηρίζει την αυριανή πανελλαδική - πανεργατική -  πανδημοσιοϋπαλληλική απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και καλεί τους εργαζόμενος, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, ολόκληρη τη γενιά της κακοπληρωμένης ελαστικής και ανασφάλιστης εργασίας, σε μαζική και αγωνιστική συμμετοχή σε αυτή και στις απεργιακές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Οι κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον πλανήτη επιχειρούν να μεταφέρουν την οικονομική κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού στις πλάτες των εργαζομένων για να διασώσουν τώρα και να αυξήσουν αργότερα τα κέρδη των τραπεζιτών και του κεφαλαίου, αυτών δηλαδή που προκάλεσαν την κρίση.

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2009 είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα ενός ακραίου νεοφιλελεύθερου και αντικοινωνικού μοντέλου το οποίο έχει αναγορευθεί σε κυβερνητικό δόγμα, παρότι αυτό καταρρέει αυτή τη στιγμή με πάταγο σε όλο τον πλανήτη.

Η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που αρνείται να αυξήσει μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό τις κοινωνικές δαπάνες για τους άνεργους και τους φτωχούς, βρίσκει πολύ εύκολα 28 δις ευρώ για να τα δώσει τζάμπα στους τραπεζίτες.

Ο ΣΥΝ καλεί όλους τους εργαζόμενους στον αγώνα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, για 1300 ευρώ κατώτερο μισθό, για υπεράσπιση και διεύρυνση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων, για πλήρη και σταθερή εργασία με 7ωρο και πενθήμερο, για να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να επανέλθουν στο δημόσιο επιχειρήσεις στρατηγικής και κοινωνικής σημασίας καθώς και η Εθνική Τράπεζα, αύξηση των δημόσιων κοινωνικών δαπανών, για την παιδεία την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση, για δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Οι εργαζόμενοι μπορούν με τον αγώνα τους να αποκρούσουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και να διεκδικήσουν μια άλλη προοδευτική πορεία για τη χώρα μας προς όφελος των εργαζομένων και της νεολαίας.

To Γραφείο Τύπου