Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/04/2006

Δήλωση του Δ.Στρατούλη σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησε η ΓΣΕΒΕΕ για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Σχετικά με την έρευνα που πραγματοποίησε η ΓΣΕΒΕΕ για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, ο Δ.Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ αποδεικνύει την εκτίμηση του ΣΥΝ, ότι η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων όχι μόνο έχει αρνητικές επιπτώσεις στους εργαζόμενους στο εμπόριο, αλλά και στους μικρομεσαίους εμπόρους, στην απασχόληση, στους καταναλωτές και στο περιβάλλον. Οι μόνες που ωφελούνται από αυτό είναι οι μεγάλες πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες.

Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων οδηγεί τους εμπόρους στον «θάνατο του εμποράκου» και τους εμποροϋπαλλήλους σε ζωή και απασχόληση ακανόνιστη, μερική και ανασφαλή.

Το «καλάθι της νοικοκυράς» δεν γεμίζει με περισσότερες ώρες λειτουργίας των καταστημάτων, γιατί δεν λείπουν οι ώρες να ψωνίσει, αλλά η αγοραστική δύναμη του μισθού, της σύνταξης ή του επιδόματος ανεργίας, που εξανεμίζονται από την ακρίβεια.

Η επιμονή της κυβέρνησης εκτός από τη διεύρυνση του ωραρίου να προωθήσει και τη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι 7 Κυριακές το χρόνο απλά επιβεβαιώνει ότι λειτουργεί ως υπηρέτης του Mall και των άλλων πολύ μεγάλων πολυεθνικών εμπορικών αλυσίδων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου