Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2006

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνος, μαζί με τον υπεύθυνο του Τμήματος Υγείας του κόμματος Δημ.Αδαμόπουλο επισκέφθηκαν σήμερα το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το οποίο παρέχει υπηρεσίες σε θέματα πρόνοιας και κοινωνικής στήριξης σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 197 και των Κέντρων Κοινωνικής Στήριξης.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συναντήθηκε και ενημερώθηκε από το Δ.Σ. του Οργανισμού και τον Πρόεδρό του κ. Α.Μήλιο και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλους τους εργαζόμενους του Κέντρου.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε :

«Η παρουσία μας εδώ στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης σηματοδοτεί αφ΄ ενός την αταλάντευτη θέση μας για στήριξη και αναβάθμιση ενός δημοσίου Εθνικού Δικτύου Κοινωνικής Πρόνοιας και Φροντίδας και, αφ΄ ετέρου, τη συμπαράστασή μας στην κινητοποίηση των εργαζομένων που, κάτω από αντίξοες συνθήκες, επιτελούν με αυταπάρνηση ένα πολύ σημαντικό έργο.

Είναι γνωστό ότι με πρόσχημα τον εκσυγχρονισμό, ο χώρος της Πρόνοιας έχει οδηγηθεί σε αποσάθρωση και διάλυση αξιών δομών και ανθρώπινου δυναμικού.

Η υποχρηματοδότηση και η παραχώρηση χωρίς σχεδιασμό δομών και υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα και στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις έχει οδηγήσει σε δραματική υποβάθμιση και σε κλείσιμο δομών της ανοιχτής κοινωνικής φροντίδας. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θα φέρουμε το θέμα στη Βουλή.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων για εργασιακή, επιστημονική και οικονομική αναβάθμιση.

Ζητάμε άμεσες προσλήψεις για κάλυψη των κενών θέσεων. Διεκδικούμε ένα αναβαθμισμένο Δημόσιο Δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας-Μέριμνας και Φροντίδας».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου