Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/04/2006

7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ

Η παγκόσμια ημέρα Υγείας, που φέτος είναι αφιερωμένη από την Π.Ο.Υ. «στην επάρκεια σε υγειονομικό δυναμικό», βρίσκει τους εργαζόμενους στο χώρο της Υγείας-Πρόνοιας πανελλαδικά σε μαζικές κινητοποιήσεις.

Χτες έγιναν στάσεις εργασίας και πορείες σε 7 νοσοκομεία της Αττικής, σήμερα είναι πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ). Αίτημα γενικό, �φτάνει πια η υποβάθμιση, η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας-πρόνοιας, δωρεάν υγεία-πρόνοια για όλο το λαό�.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Υπουργός Υγείας βρίσκονται στη δεινή και κωμικοτραγική θέση να πρέπει να υπερασπιστούν το σύνθημα της ΠΟΥ για κάλυψη των ελλείψεων σε υγειονομικό προσωπικό, την στιγμή που η νεοφιλελεύθερη πολιτική τους έχει οδηγήσει το δημόσιο σύστημα υγείας-πρόνοιας σε υποστελέχωση της τάξης του 30% και μισθούς πείνας για όλους τους εργαζόμενους.

Η μόνη απάντηση στη σημερινή κατάσταση είναι αγώνας για ισότιμη, ποιοτική, αποτελεσματική, έγκαιρη και χωρίς εμπόδια δωρεάν πρόσβαση, με ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας, συστήματος υγείας-πρόνοιας. Η οικοδόμηση του κοινωνικού μετώπου στήριξης όλων των παραπάνω, πρέπει να ξεκινήσει τώρα.

Τμήμα Υγείας