Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
22/10/2008

Εκτέλεση έργων σε δημόσιους χώρους και ενημέρωση των κατοίκων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ, Ανάπτυξης

Επανειλημμένως έχουν εκφραστεί παράπονα από δήμους και κατοίκους περιοχών, στις οποίες εγκαθίστανται δίκτυα σε τοπικό επίπεδο από δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και ιδιωτικές εταιρίες, για τον τρόπο με τον οποίο υλοποιούνται τα εν λόγω έργα.

Συχνότατα παρατηρείται το φαινόμενο να πραγματοποιούνται εργασίες διάνοιξης ορυγμάτων σε πεζοδρόμια και δρόμους χωρίς προηγούμενη και έγκαιρη ενημέρωση των κατοίκων με αποτέλεσμα να διαταράσσεται ο κανονικός ρυθμός λειτουργίας της εκάστοτε περιοχής.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η εγκατάσταση φυσικού αερίου από την Εταιρία Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Δήμου Αγίας Παρασκευής (14.10.2008) πραγματοποιούνται τα έργα ανεξάρτητα από το Δήμο και χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι απαιτήσεις και η καθημερινότητα της Αγίας Παρασκευής σε ιδιαίτερα ενοχλητικό βαθμό για τους κατοίκους της περιοχής. Η εγκατάσταση του φυσικού αερίου θα μπορούσε να γίνεται τμηματικά, να ξεκινούν δηλ. εργοτάξια, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα προηγούμενα, ώστε να μην δημιουργούνται μεγάλες αναστατώσεις στην κυκλοφορία, στην κοινωνική και εμπορική ζωής της πόλης.

Με βάση τα προαναφερόμενα,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης