Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/10/2008

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου περιοδεύει σήμερα, τόνισε:

«Αυτή τη στιγμή οι πολίτες  θέλουν δύο πράγματα. Το πρώτο είναι να μάθουν όλη την αλήθεια. Και να καταγραφούν κυρίως οι πολιτικές ευθύνες και οι ποινικές, αν υπάρχουν. Και δεύτερο, να επιστραφεί στην κοινωνία η δημόσια περιουσία. Η δημόσια περιουσία που σπαταλήθηκε, με τρόπο που είναι φανερό πλέον σε όλους ότι ήταν και έκνομος και έξω από κάθε όριο ηθικής.

Οι πολίτες ζητούν να λάμψει η αλήθεια. Γνωρίζουμε όμως ότι έχουμε ένα νόμο περί ευθύνης υπουργών που τον έφτιαξαν στα μέτρα τους τα δύο μεγάλα κόμματα και που δεν δίνει πολλές δυνατότητες για αυτό. Και γνωρίζουμε κυρίως ότι η Βουλή έχει την αρμοδιότητα να αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες και να εξετάζει και τις ποινικές. Τους πρωθυπουργούς και τους υπουργούς όμως, όπως έλεγε κάποτε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, είναι καλύτερα να τους στέλνεις σπίτι τους. Ήρθε η ώρα ο κ. Ρουσόπουλος να πάει σπίτι του. Αργά ή γρήγορα θα τον ακολουθήσει και ο Πρωθυπουργός.»

To Γραφείο Τύπου