Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/04/2006

Σχόλιο του Π.Λαφαζάνη σχετικά με την αποπομπή του Γ.Φλωρίδη

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 FM» την αποπομπή του Γ. Φλωρίδη, τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Αποτελεί ειρωνεία να αποπέμπεται ο κ. Γ. Φλωρίδης γιατί εξειδίκευσε νεοφιλελεύθερες κατευθύνσεις που ακολουθεί η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ορισμένες εκ των οποίων ξεπερνούν και τις πιο μύχιες επιδιώξεις των βιομηχάνων. Να θυμίσουμε ότι τα όσα είπε ο πρώην συντονιστής Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ για τις απολύσεις, ωχριούν μπροστά στις προτάσεις του κ. Γ. Παπανδρέου για την τετραετή ανασφάλιστη εργασία των νέων και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

'Αλλωστε το περίφημο σκανδιναβικό μοντέλο, στο οποίο συνεχώς αναφέρεται ο κ. Γ. Παπανδρέου, βασίζεται στην απεριόριστη ευελιξία της εργασίας και τις ελεύθερες απολύσεις. Δεν είναι άγνωστο, επίσης, ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου, στην πρόσφατη ομιλία του στη Βουλή, εκθείασε την ανάγκη «ευελιξίας με ασφάλεια» (flexicurity) στις εργασιακές σχέσεις, το οποίο συνιστά το κοινό δόγμα κατεδάφισης των εργασιακών σχέσεων, που υιοθέτησαν οι συντηρητικές και σοσιαλδημοκρατικές ηγεσίες της Ευρώπης στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε.

Το πλήρες αδιέξοδο στην πολιτική της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι ότι από τη μία θέλει να εμφανίζεται ως δύναμη αντιπολίτευσης, ενώ, από την άλλη, συναινεί επί της ουσίας με τις κυβερνητικές πολιτικές, όπως πρόσφατα φάνηκε με την απαράδεκτη Συλλογική Σύμβαση για τους χαμηλόμισθους, την οποία χαιρέτησαν από κοινού οι κ.κ. Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου