Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/10/2008

Σχετικά με την εφαρμογή της εθνικής νομοθεσίας και των κοινοτικών οδηγιών, για τον ανώτατο όριο απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών και τις κινητοποιήσεις της ΟΕΝΓΕ.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Αβραμόπουλος συνεχίζει να είναι ανακόλουθος και να επιδεικνύει προκλητική ανευθυνότητα. Η αδιαλλαξία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος για την εφαρμογή των προγραμμάτων εφημέρευσης  και τη συνολική λειτουργία του δημόσιου συστήματος υγείας.

Όπως είναι γνωστό, η πρόσφατη επιστολή του σαν απάντηση στα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ, δεν έγινε αποδεχτή, διότι δεν διασφαλίζει τις απαραίτητες προσλήψεις για την ασφαλή εφαρμογή προγραμμάτων εφημέρευσης, ούτε βέβαια αναπροσαρμόζει το μισθολόγιο σε αξιοπρεπή επίπεδα, ώστε να υπογράφει κλαδική σύμβαση εργασίας.

 Στο όνομα της υπεράσπισης του δημόσιου τομέα της υγείας καλούμε  για άλλη  μια φορά ακριβώς όπως κάνουμε τους τελευταίους 6 μήνες  τον κ. υπουργό να κατανοήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης και να προσέλθει στο διάλογο με λύσεις.

Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακές κινήσεις και παιχνιδάκια, όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα, απαιτούν άμεση, απρόσκοπτη λειτουργία του δημόσιου νοσοκομείου. Ικανοποιήστε αμέσως τα αιτήματα του ιατρικού κινήματος 

Τμήμα Υγείας