Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
27/10/2008

Δήλωση της Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου που συμμετείχε στη συγκέντρωση, πορεία και κατάληψη του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ της Β' Θεσσαλονίκης Αμμανατίδου-Πασχαλίδου Ευαγγελία την Δευτέρα 27 Οκτώβρη που συμμετείχε στην συγκέντρωση και πορεία και κατάληψη του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του Ομίλου Λαναρά Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε., σχολιάζοντας τις εξελίξεις έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι 1200 εργαζόμενοι των εργοστασίων του Ομίλου Λαναρά σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 4 μήνες μένουν απλήρωτοι.

Το  αίτημά των εργαζομένων προς το Υπουργείο Απασχόλησης ήταν να λάβουν ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση το ποσό των 3.000 ευρώ.

Αποτέλεσμα από την πίεση που ασκήθηκε στο Υπουργείο και με τη σημερινή κινητοποίηση, το Υπουργείο μέσω του ΟΑΕΔ αναγνωρίζει μόνο το ποσό των 1.000 ευρώ ως έκτακτη οικονομική ενίσχυση, η οποία βέβαια θα συμψηφιστεί και θα καταβληθεί στους εργαζόμενους στις 29 και 30 Οκτώβρη.

Επειδή ο Όμιλος Λαναρά δεν θα δώσει λύση στα σοβαρά προβλήματα που ο ίδιος δημιούργησε, η πολιτεία πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να απαντήσει η κυβέρνηση:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πρέπει να εγκαταλείψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που ακολουθούνται τα τελευταία χρόνια, ενώ συνεχώς μεγαλώνει ο κατάλογος αυτών που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχιας.

Ο πρωθυπουργός και το υπουργικό του επιτελείο δεν μπορούν να στηρίζουν τους τραπεζίτες με 28 δις ευρώ και να πετούν στον Καιάδα της Ανεργίας τον κόσμο της εργασίας.»

To Γραφείο Τύπου