Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2008

Ομιλία του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν. Χουντή στο Π. Φάληρο

Μιλώντας σε συγκέντρωση του Συνασπισμού στο Π.Φάληρο ο Γραμματέας της ΚΠΕ  Νίκος Χουντής, τόνισε :

«Η κυβέρνηση επιδιώκει να φορτώσει τα βάρη της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης αλλά και τα σπασμένα της δικής της οικονομικής πολιτικής στους εργαζόμενους, στους αγρότες, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, στους νέους.  Ήρθε η ώρα να πληρώσουν οι υπεύθυνοι για την κρίση.  Ήρθε η ώρα της ανατροπής του δικομματικού πολιτικού συστήματος που πρόβαλλε, στήριζε και εφάρμοσε τις αποτυχημένες, αντιλαϊκές πολιτικές.

Η ανεργία, η νέα φτώχεια, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, οι ιδιωτικοποιήσεις, η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεν προέκυψαν μόνα τους. Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ προπαγάνδιζαν το μονόδρομο του νεοφιλελευθερισμού και προχώρησαν στην υλοποίηση τέτοιων επιλογών.  Σήμερα το ενδιαφέρον τους είναι πως θα σωθούν οι τράπεζες και να δώσουν ψίχουλα φιλανθρωπίας στους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να αποκρουστούν τα σχέδια των κυβερνήσεων που οδήγησαν εκτός των άλλων  στην παράλογη κερδοφορία των τραπεζών σε βάρος των καταθετών, των δανειοληπτών. Σήμερα αγωνίζεται να ανασχεθούν οι δικομματικές συναινετικές  απόπειρες να συνεχιστεί η ληστεία σε βάρος του εισοδήματος, των κοινωνικών παροχών , της οικονομίας της χώρας.  Αγωνίζεται για να αλλάξει ο συσχετισμός των πολιτικών δυνάμεων καινα αντιστραφεί η πορεία διεύρυνσης των ανισοτήτων για μια άλλη ανάπτυξη του τόπου.

To Γραφείο Τύπου