Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/10/2008

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για τα «μέτρα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης

Σχετικά με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη μετά τη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής για τα «μέτρα» της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εκδίδει την ακόλουθη ανακοίνωση:

Η κυβέρνηση ονομάζει «σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης» το ζεστό χρήμα που χάρισε στην αιτία της κρίσης που δεν είναι άλλη από τους μεγαλοτραπεζίτες και τα κερδοσκοπικά παιχνίδια τους. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση - αλλά και το ΠΑΣΟΚ που επί της ουσίας δεν διαφωνεί με το δώρο των 28 δις ευρώ στους τραπεζίτες - ενδιαφέρεται μόνο για τη διάσωση των τραπεζών και όχι για την πραγματική θωράκιση των εισοδημάτων των εργαζομένων.

Αν ήθελε κάτι τέτοιο δεν θα χρηματοδοτούσε από τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών τις τράπεζες για να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται την ανάγκη των πολιτών να τα βγάλουν πέρα και να καλύψουν κρίσιμες ανάγκες όπως η στέγαση – αφού εσκεμμένα δεν υπάρχει κρατική μέριμνα στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και του κοινωνικού κράτους - αλλά θα ενίσχυε όπως πρότεινε ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ το λαϊκό εισόδημα με άμεσους (αύξηση μισθών, επιδόματα κοκ) και έμμεσους (ενίσχυση του κοινωνικού κράτους) τρόπους και θα ανακτούσε τράπεζες ώστε να είναι σε θέση να ασκήσει μια πολιτική στο χρηματοπιστωτικό τομέα προς όφελος των πολιτών.

Η κυβέρνηση είναι έκθετη και υπόλογη για την αδιέξοδη πολιτική που συνεχίζει να εφαρμόζει σε μια περίοδο που χρειάζεται ριζική αλλαγή στην οικονομική πολιτική με έμφαση τις ανάγκες και όχι το κέρδος ώστε να αντέξουν οι εργαζόμενοι τις επιπτώσεις της κρίσης που ο νεοφιλελευθερισμός γέννησε. 

To Γραφείο Τύπου