Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2008

Δήλωση Ζ.Τσάβαλου, μέλους του Δ.Σ. της ΕΙΣΦ και Π.Κ. ΣΥΝ στις αερομεταφορές για Ο.Α.

Ο Ζήκος Τσάβαλος, μέλος του ΔΣ της ΕΙΣΦ και της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ στις αερομεταφορές, έκανε την ακόλουθη δήλωση κατά τη διάρκεια της κατάληψης του αεροδιαδρόμου, που πραγματοποίησαν σήμερα  οι εργαζόμενοι της Ένωσης Ιπτάμενων Συνοδών Φροντιστών.

«Την ώρα που στη Βουλή η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Υπουργός Μεταφορών, Κ. Χατζηδάκης, επιχειρούν να βάλουν την ταφόπλακα της Ολυμπιακής Αεροπορίας, οι εργαζόμενοι περνάμε το δικό μας μήνυμα. Η ταφόπλακα αυτή θα μπει στις πολιτικές επιλογές της Κυβέρνησης.

Με αυτές τις επιλογές, σήμερα δέχονται ένα τεράστιο πλήγμα ο τουρισμός, η οικονομία καθώς και η περιφερειακή συνοχή της χώρας με την αντίστοιχη τοπική ανάπτυξη. Η επιλογή της Κυβέρνησης να κάνει την Ολυμπιακή θυγατρική της Qatar, δημιουργεί ένα μεγάλο ερωτηματικό και για την ασφάλεια των πτήσεων, μια ασφάλεια που ήταν εξασφαλισμένη από το έμπειρο προσωπικό της ΟΑ το οποίο την επόμενη μέρα δεν θα υπάρχει μιας και μιλάμε για 8.000 απολύσεις.

Το σχέδιο της Κυβέρνησης θα ανατραπεί από τους εργαζόμενους γιατί η χώρα δεν έχει ανάγκη από Εμίρηδες  αλλά από μια δημόσια, ασφαλή Ολυμπιακή που εξασφαλίζει τη σύνδεση όλων των περιοχών της χώρας καθώς και την τουριστική ανάπτυξη».

To Γραφείο Τύπου