Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2008

ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΡΙΣΗΣ || Συνέντευξη Ν.Χουντή στον Ρ/Σ/ "ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5"

Μιλώντας στο Ρ/Σ 105.5 στο Κόκκινο και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Ανδρουλιδάκη, ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε :

Για τις δημοσκοπήσεις

«Γενικό χαρακτηριστικό όλων των δημοσκοπήσεων παραμένει η απογοήτευση, η δυσπιστία μεγάλου τμήματος των πολιτών απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και στο ΠΑΣΟΚ.  Σήμερα αυτή την αποδοκιμασία την εισπράττει σε μεγαλύτερο βαθμό η κυβέρνηση της Ν.Δ.  Και η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είναι πολύ μακριά από τις πρόσφατες εκλογικές επιδόσεις τους και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά σε υπερδιπλάσιο δημοσκοπικό ποσοστό από το εκλογικό του αποτέλεσμα.  Όμως και μέσα από τις αντιφατικές απαντήσεις στις δημοσκοπήσεις προκύπτει για μας, η ανάγκη για εντονότερη προσπάθεια επικοινωνίας με τους πολίτες και μάλιστα σε μια περίοδο σύγχυσης γύρω από την οικονομική κρίση και αβεβαιότητας από την πολιτική ρευστότητα».

Για την οικονομική κρίση

«Η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται ή θα βρεθούν μεγάλα τμήματα της κοινωνίας δεν οδηγεί αυτόματα σε αναζητήσεις προοδευτικής, αριστερής κατεύθυνσης.  Δεν είναι λίγες οι φορές που στο παρελθόν τέτοιες κρίσεις οδήγησαν σε συντηρητικοποίηση εξαθλιωμένων κοινωνικών στρωμάτων. Γιʼ αυτό η παρέμβαση της Αριστεράς στα θέματα ανάσχεσης των συνεπειών της κρίσης σε βάρος των εργαζομένων, των μικρομεσαίων, στη στήριξη των αγώνων τους αλλά και στην αλλαγή της συνείδησής τους είναι κρίσιμη παρακαταθήκη για τις κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις. Και αν όπως λέγεται οι ισχυροί έχουν χάσει τον ύπνο τους τότε οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους αλλά και τις πολιτικές τους επιλογές πρέπει να επαγρυπνούν διπλά».

To Γραφείο Τύπου