Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/10/2008

Δήλωση Δ.Στρατούλη υπεύθυνου για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ, για τις αμοιβές διοικητών ασφαλιστικών ταμείων

Σχετικά με τις αυξήσεις στις αμοιβές των Διοικητών των Ασφαλιστικών Ταμείων ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π. Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι αδιανόητο τη στιγμή που τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων καταρρέουν εν μέσω χρηματοπιστωτικής κρίσης λόγω των τοποθετήσεών τους στον αγοραίο χρηματιστηριακό τζόγο, η κυβέρνηση να επιβραβεύει με υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις αμοιβών όσους έχουν την ευθύνη γι αυτές τις τοποθετήσεις.

Οι αυξήσεις αυτές προκαλούν το ένα εκατομμύριο των συνταξιούχων της χώρας μας που αμείβονται με τις κατώτερες συντάξεις των 470 ευρώ. Πόσο μάλλον που δεν πρόκειται για έμπειρους μάνατζερ αλλά για αποτυχημένους πολιτευτές της Ν.Δ. ή απόστρατους στρατιωτικούς.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αντί να μοιράζει τόσα χρήματα στους τραπεζίτες και στα κομματικά της golden boys στα ασφαλιστικά ταμεία και στις ΔΕΚΟ θα έπρεπε να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, που επειδή τα έχει εκθέσει στο χρηματιστηριακό ή άλλο τζόγο, κινδυνεύουν να εξαερωθούν.

Επίσης, αυτό που επείγει είναι να δοθούν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις και κυρίως στις κατώτερες, γιατί οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα είναι τα πρώτα παράπλευρα θύματα της οικονομικής κρίσης που δημιούργησαν οι τραπεζίτες, οι πλούσιοι και οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

To Γραφείο Τύπου