Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/04/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα με τη Διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στα γραφεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή

Μετά τη συνάντηση, ο Αλ. Αλαβάνος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τους ανθρώπους και τα σκουπίδια και αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στους ΟΤΑ, άλλους εργαζόμενους, όπως αυτούς που εργάζονται στα νεκροταφεία, αλλά και τους νοσηλευτικούς σαν να είναι σκουπίδια, με τρόπους που δεν τους αντιμετωπίζει ούτε ο ιδιωτικός τομέας.

Εμείς ζητάμε, πρώτον, την άμεση ένταξή τους στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Δεύτερον στηρίζουμε τα αιτήματά τους για τις ουσιαστικές κλαδικές αυξήσεις, για επέκταση του μισθολογίου και στους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις και για την στήριξη του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, διότι μέσω των ιδιωτικοποιήσεων των λειτουργιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε και μια κατακρήμνιση των εργασιακών κατακτήσεων.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τον αυταρχισμό που επιδεικνύει αυτή η κυβέρνηση με τραυματισμούς, με ΜΑΤ, με εισαγγελείς, αντί να σταθεί στην υποχρέωσή της να αναγνωρίσει το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων.

Τέλος, θέλω να πω ότι πραγματικά για αυτή την κατάσταση, που είναι επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων όλης της χώρας και δυσφημεί τη χώρα μας, δεν είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι, που δεν έχουν άλλο μέσο πάλης πέρα από την απεργία, αλλά ακέραια την ευθύνη την φέρει η ίδια η Κυβέρνηση.

Να προειδοποιήσουμε επίσης για τους μεγάλους κινδύνους κατακρημνίσεων και ατυχημάτων που μπορούν να προκληθούν στους χώρους υγειονομικής ταφής, στις χωματερές, λόγω της εναπόθεσης απορριμμάτων χωρίς προδιαγραφές, που γίνεται στις σημερινές συνθήκες, με ευθύνη της κυβέρνησης».

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου