Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/04/2006

Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΣΥΝ στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Θαν. Λεβέντης, βουλευτής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών και συζήτησαν για τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού και επιχορηγήσεων που αντιμετωπίζει το κέντρο.

Μετά το τέλος της επίσκεψης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Νομίζω ότι είναι ντροπή οι υποχρεώσεις της πολιτείας απέναντι στις πιο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, όπως είναι τα τυφλά παιδιά, στο Κέντρο Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών να μην υλοποιούνται και να αναγκάζεται σήμερα το Κέντρο να εκποιεί βαθμιαία την περιουσία του προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Νομίζω ότι δεν πρέπει να ξαναγυρίσουμε στην έννοια της φιλανθρωπίας και της επαιτείας. Πρέπει να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος. Πρέπει να υπάρξουν χρηματοδοτήσεις. Μιλάμε για τυφλά παιδιά που έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλα τα άλλα παιδιά. Πρέπει να υπάρξει πλήρης κάλυψη του αναγκαίου προσωπικού. Να υπάρξει ειδικευμένο προσωπικό και να φύγουν από τη μέση ορισμένες εταιρείες οι οποίες απαλλαγμένες από τις υποχρεώσεις έχουν τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε σχέση με προσλήψεις προσωπικού λειτουργούν πελατειακά και ρουσφετολογικά.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου