Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/11/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη σχετικά με τις δηλώσεις Χατζηδάκη για τις αυξήσεις στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα συγκοινωνιών

Σχετικά με τις δηλώσεις Χατζηδάκη για τις αυξήσεις στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα συγκοινωνιών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, έκανε την εξής δήλωση:

«Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αφού πρώτα κατάργησε το περασμένο καλοκαίρι τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, καθώς και το δικαίωμα των συνδικάτων να προσφεύγουν στον ΟΜΕΔ, έρχεται τώρα να δώσει με απόφαση της διϋπουργικής επιτροπής αυξήσεις-ψίχουλα, χαμηλότερες ουσιαστικά από αυτές που υπέγραψε η ΓΣΕΕ, στους εργαζόμενους του ΟΣΕ-ΜΕΤΡΟ-ΤΡΑΜ.

Η κυβέρνηση όταν πρόκειται να δώσει αφειδώς χρήματα στους τραπεζίτες και στους κομματικούς της εγκάθετους στις Διοικήσεις των ΔΕΚΟ τα βγάζει σαν λαγούς από το μανίκι της. Όταν όμως είναι να δώσει αυξήσεις στους εργαζόμενους δείχνει άδειες τσέπες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί την κυβέρνηση να καταργήσει ΤΩΡΑ την τροπολογία-καρμανιόλα των συλλογικών συμβάσεων και να αφήσει να υπογραφούν οι συλλογικές συμβάσεις των εργαζομένων στις ελλειμματικές ΔΕΚΟ, οι οποίοι να σημειωθεί δεν έχουν πάρει ακόμα αυξήσεις στους μισθούς τους για το 2008».

To Γραφείο Τύπου