Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
04/11/2008

Στελέχωση της Πολεοδομίας Άνδρου- Νομαρχίας Κυκλάδων

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ

Έντονες  είναι οι διαμαρτυρίες των κατοίκων που έφτασαν μέχρι και την κατάληψη των γραφείων της Πολεοδομίας της Άνδρου και  βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στο νησί. Ο Σύλλογος των μηχανικών του νησιού μαζί με τους πολίτες της Άνδρου, βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, εξαιτίας της μακρόχρονης υπολειτουργίας της Πολεοδομίας που οφείλεται στην ελλιπή στελέχωση, κυρίως από πλευράς μηχανικών.

Συγκεκριμένα στην Πολεοδομία του νησιού υπηρετεί εδώ και πολύ καιρό μόνο ένας μηχανικός (ο προϊστάμενος του πολεοδομικού γραφείου), που λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας αδυνατεί να διεκπεραιώσει το απαιτούμενο έργο.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι να υπάρχει μεγάλη ταλαιπωρία και δυσαρέσκεια των κατοίκων από την πολύμηνη καθυστέρηση έκδοσης των οικοδομικών αδειών, που έχει ως συνέπεια , την μεγάλη επιβράδυνση της οικοδομικής δραστηριότητας η οποία αποτελεί μία από  βασικές  οικονομικές  και παραγωγικές  δραστηριότητες  του νησιού.

Επειδή  η μέχρι σήμερα  περιοδική κάλυψη των αναγκών από επισκέψεις μηχανικών της Πολεοδομίας της Σύρου, σε καμιά περίπτωση δεν έχει λύσει  το πρόβλημα, διότι η Πολεοδομική υπηρεσία  δεν λειτουργεί μόνιμα και σταθερά και κατά συνέπεια  δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το συσσωρευμένο όγκο εργασίας.

Ερωτώνται     οι κ.κ.  Υπουργοί:

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης