Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/11/2008

Δήλωση Δ. Στρατούλη, υπεύθυνου για την εργατική πολιτική του ΣΥΝ για τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης

Σχετικά με τον κοινωνικό προϋπολογισμό των φορέων κοινωνικής Ασφάλισης που δόθηκε σήμερα στη Βουλή και στους κοινωνικούς φορείς από τo Υπουργείο Απασχόλησης και κοινωνικής προστασίας, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Οι προβλέψεις του κοινωνικού προϋπολογισμού των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για τις συντάξεις, την υγεία και την πρόνοια των εργαζομένων και των συνταξιούχων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών είναι “φάτε μάτια ψάρια και η κοιλιά περίδρομο”.

Η κυβέρνηση βρήκε αμέσως τα χρήματα για να δώσει υπερβολικά μεγάλες αυξήσεις στους διορισμένους από την ίδια Διοικητές των ασφαλιστικών ταμείων, αλλά δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ παραπάνω για να αυξηθούν οι κατώτερες συντάξεις των 470 ευρώ και να βελτιωθούν οι υποβαθμισμένες παροχές υγείας και πρόνοιας των ασφαλισμένων της χώρας μας.

Για το ΣΥΡΙΖΑ αυτό που προέχει είναι να δοθεί στους εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, που αμείβονται με την κατώτερη σύνταξη και αποτελούν την πρώτη παράπλευρη κοινωνική απώλεια λόγω της οικονομικής κρίσης, διορθωτική αύξηση στις συντάξεις τους 200 ευρώ μηνιαία για το 2008 και επιπλέον 100 ευρώ μηνιαία για το 2009.

Οι συνταξιούχοι που είναι θύματα της οικονομικής κρίσης έχουν ανάγκη οικονομικής στήριξης από το κράτος και όχι οι τραπεζίτες και οι κερδοσκόποι που τη δημιούργησαν».

To Γραφείο Τύπου