Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/11/2008

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωση της Siemens να δημιουργήσει απόθεμα 1 δις ευρώ το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Ο όμιλος Siemens αποφάσισε σήμερα να δημιουργήσει απόθεμα 1 δις ευρώ ώστε να μπορέσει να καλύψει το κόστος των κυρώσεων που εκτιμά ότι θα του επιβληθούν για τη δωροδοκία πολιτικών προσώπων και κομμάτων. Δεν περιμέναμε «κοινωνική ευαισθησία» από τον όμιλο Siemens. Προκειμένου να περικόψει τις δαπάνες του, ώστε να μπορέσει να εξοικονομήσει τα απαιτούμενα για να πληρώσει το κόστος από τα σκάνδαλα που δημιούργησε, περικόπτει θέσεις εργασίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη χώρα μας το σκάνδαλο της Siemens ακουμπά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, από το ένα εκατομμύριο μάρκα στον Τσουκάτο που κατέληξε στα ταμεία της Χαριλάου Τρικούπη ως τον εξοπλισμό εκλογικών κέντρων και γραφείων βουλευτών της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Siemens στη Θεσσαλονίκη να προσπαθούν να σώσουν τις εργασίες τους και να αποτρέψουν το κλείσιμο του εργοστασίου.

Ένα είναι το συμπέρασμα: καμιά προστασία και ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους και για τα δικαιώματά τους ενώ υπάρχει απόλυτη σύμπνοια με τα συμφέροντα των πολυεθνικών. Η λύση είναι μία. Η οριστική ήττα αυτής της πολιτικής και του δικομματισμού που την υπηρετεί».

To Γραφείο Τύπου