Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2008

Δηλώσεις του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή στο συλλαλητήριο που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι

Συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο  που οργάνωσαν οι εκπαιδευτικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, δήλωσε :

«Ο Συνασπισμός συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα των εκπαιδευτικών φορέων και των φοιτητών για την υπεράσπιση και αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας.  Στον αγώνα για να μην περάσει η εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης που προωθείται από τη σημερινή κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Το νομοσχέδιο που επιτρέπει επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ανώτατη εκπαίδευση αποτελεί συνταγματικό πραξικόπημα και πρέπει να αποσυρθεί.  Η κοινοτική οδηγία 36/2005 της Ε.Ε. που θεσπίζει ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα και τίτλους σπουδών με τους απόφοιτους των Κ.Ε.Σ. δεν μπορεί να ενσωματωθεί στο ελληνικό δίκαιο.

Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου και την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων όλων των τύπων λυκείων σε ΑΕΙ / ΤΕΙ και την ενίσχυση της χρηματοδότησης της παιδείας σε πρώτη φάση με το 5% του ΑΕΠ».

To Γραφείο Τύπου