Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/11/2008

Χαιρετισμός του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα στην εκδήλωση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς προς τιμήv του Γρηγόρη Γιάνναρου

Φίλες και φίλοι, δυστυχώς οι πολιτικές υποχρεώσεις με κρατούν απόψε μακριά από την Αθήνα. Στέλνω αυτό τον σύντομο χαιρετισμό ως ελάχιστη συμμετοχή, στην εκδήλωση που διοργανώνει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για να τιμήσει την μνήμη του Γρηγόρη Γιάνναρου.

Η σφραγίδα του Γρηγόρη Γιάνναρου είναι έντονη σε ολόκληρη τη διαδρομή της ανανεωτικής Αριστεράς. Για όλους εμάς τους νεώτερους , ο αυστηρός Γιάνναρος, ο τολμηρός Γιάνναρος, ο διεισδυτικός αναλυτής Γιάνναρος , ο οικονομολόγος Γιάνναρος, ο παραγωγός πολιτικής Γιάνναρος παραμένει φυσιογνωμία αναφοράς στον Συνασπισμό.

Ο Γρηγόρης Γιάνναρος ήταν από τους πρωτεργάτες του ενιαίου Συνασπισμού, από τα ακατάβλητα στελέχη των πέτρινων χρόνων. Συνδύαζε μια βαθιά συνειδητή κομματικότητα με την αυτοπειθαρχία του τεχνοκράτη, και διατηρούσε πάντα ακέραιη την αισιοδοξία και τη συνέπεια με την οποία στρατεύτηκε στο κίνημα, την σκληρή δεκαετία του 50.

Ο Γρηγόρης Γιάνναρος ήταν ένα από τα στελέχη που η απουσία τους στοίχισε στην Αριστερά τα δύσκολα πρώτα χρόνια. Μας λείπει όμως και σήμερα που η ανανεωτική και ριζοσπαστική Αριστερά ανοίγεται στα βαθιά.

To Γραφείο Τύπου