Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/11/2008

Συνάντηση Αλέξη Τσίπρα με σύλλογο εργαζομένων ALTEC

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, το μέλος της Π.Γ. Δημήτρης Στρατούλης και το μέλος της ΚΠΕ Λία Φράγκου συναντήθηκαν σήμερα με αντιπροσωπεία του Προεδρείου του Συλλόγου Εργαζομένων της Altec Telecoms, από τον Πρόεδρο Μάρκο Βογιατζόγλου, τη Γενική Γραμματέα Εύα Πουλιάρη και το Διοικητικό Συμβούλιο.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

Είχαμε σήμερα την ευκαιρία να μιλήσουμε με το Σωματείο των Εργαζομένων στην Altec Telecoms.

Θέλουμε να  εκφράσουμε την συμπαράστασή μας στους 150 εργαζόμενους που βρίσκονται στο φάσμα της απόλυσης, ακριβώς επειδή η εργοδοσία θέλει να τους πετάξει σαν στημένες λεμονόκουπες.

Θέλουμε να καταγγείλουμε τους χθεσινούς τραμπουκισμούς της εργοδοσίας και των golden boys της Altec σε βάρος των εργαζόμενων που διαδήλωναν, προκειμένου να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Ζητάμε την εισαγγελική παρέμβαση για να διερευνήσει πιθανές ποινικές ευθύνες καθώς και για να διερευνήσει πιθανή δόλια πτώχευση από την πλευρά της μητρικής εταιρείας, η οποία είναι μια κερδοφόρος εταιρεία που δεν διστάζει, προκειμένου να σταματήσει να έχει απώλειες, να πετάξει στο δρόμο, προκαλώντας πτώχευση της θυγατρικής της, 150 εργαζόμενους. Πρόκειται για τη γενιά των 700 ευρώ, που τη μια μέρα έχει δουλειά και την επόμενη μπορεί να βρίσκεται στο δρόμο.

Θέλουμε να δηλώσουμε επίσης ότι εμείς θα βρεθούμε απέναντι σε αυτά τα σχέδια .

Καλούμε και την κυβέρνηση να σταματήσει να κάνει τον τροχονόμο και να σταματήσει να ρίχνει τις ευθύνες στη διεθνή οικονομική κρίση. Διότι οι ευθύνες είναι πολύ συγκεκριμένες και ανήκουν στα καλοθρεμμένα παιδιά και της σημερινής κυβέρνησης και της προηγούμενης, που είχαν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε κρατικές προμήθειες, να συνεννοούνται με τον ΟΤΕ -όταν ο ΟΤΕ έδινε συμβάσεις και παροχές- και σήμερα αυτά τα καλοθρεμμένα παιδιά, που συνεχίζουν να κερδίζουν στο χρηματιστήριο, λειτουργούν ανεξέλεγκτα και έχουν τη δυνατότητα να πετάνε στο δρόμο 150 ανθρώπους χωρίς να δίνουν κανένα λογαριασμό.

Θα ζητήσουμε, θα διεκδικήσουμε, συμπαραστεκόμενοι στους αγώνες, στους δίκαιους αγώνες των νέων στην πλειοψηφία τους ανθρώπων που πετιούνται στο δρόμο, για να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας τους και να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία. Κυρίως όμως θα διεκδικήσουμε να μάθει όλη η ελληνική κοινωνία τι κρύβεται πίσω από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και να εκφράσει στην αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους που σήμερα βρίσκονται στο φάσμα της απόλυσης. 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Φοβόμαστε ότι αν δεν υπάρξει μια ριζική αντίδραση της κοινωνίας απέναντι στην απροκάλυπτη πια πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών, που θέλουν να συνεχίζουν να κερδίζουν χωρίς κανέναν έλεγχο, είναι πιθανόν να οδηγηθούμε σε ένα μακρύ τούνελ που δεν θα είναι εύκολο  κανείς να βρει στην άκρη το φως. Εμείς λέμε ότι υπάρχει ανάγκη σήμερα για μια ριζική αλλαγής πολιτικής. Όχι για να δίνουμε 28 δις στις τράπεζες αλλά για να προχωρήσουμε σε ριζική αναδιάρθρωση του προϋπολογισμού, ώστε να πάμε σε μαζικές   προσλήψεις και δημόσιες επενδύσεις, προκειμένου να διασφαλιστούν και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

To Γραφείο Τύπου