Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2008

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ για τις Κινητοποιήσεις των Φυλακισμένων

Κραυγή αξιοπρέπειας, στέλνουν με τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 3/11, οι χιλιάδες κρατούμενοι σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Με αποχή από το συσσίτιο και απεργίες πείνας, οι φυλακισμένοι συμπολίτες μας, αντιστέκονται στη βαρβαρότητα του σωφρονιστικού συστήματος, διεκδικώντας δικαίωμα και αξιοπρέπεια.

Απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης, υπερσυνωστισμός στα κελιά, έλλειψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και συνθηκών περίθαλψης, σωφρονιστικός αναρχισμός και εξευτελισμός, εξοντωτικές ποινές, μεροληπτική – απαξιωτική χρήση μέτρων στη χορήγηση αδειών και στην υπό όρους απόλυση, κατάχρηση της προφυλάκισης, υπερποινικοποίησης αντί της ποινικοποίησης πράξεων, όπως π.χ. εκείνων που αναφέρονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών, όλα αυτά, είναι μερικά από τα προβλήματα, που αναδεικνύουν με τις κινητοποιήσεις τους οι κρατούμενοι.

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ, έχοντας επίγνωση των άθλιων συνθηκών φυλάκισης, που υπάρχουν και στα σωφρονιστικά καταστήματα της περιοχής μας, στον Κορυδαλλό, δηλώνουμε την υποστήριξή μας στα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων.

Στην κραυγή αξιοπρέπειας, που βγαίνει από τα στήθη τους, ανταποκρινόμαστε με την οργάνωση της αλληλεγγύης μας.

Το Σάββατο στις 8 του Νοέμβρη, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ., οργανώνει μαζική εξόρμηση ενημέρωσης των πολιτών του Κορυδαλλού, που θα ξεκινήσει στις 11:00 το πρωί,  από την πλατεία Ελευθερίας.

Το Γραφείο Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πειραιά