Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/11/2008

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 15 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΑΝΙΩΝ

Την ώρα που η κυβέρνηση στην Ελλάδα χαρίζει στους τραπεζίτες δεκάδες δις Ευρώ απʼ το δημόσιο χρήμα, 15 μετανάστες στα Χανιά ξεκινούν απεργία πείνας ζητώντας τα αυτονόητα:  αξιοπρεπείς όρους διαβίωσης και εργασίας και εφαρμογή της μεταναστευτικής νομοθεσίας με βάση την κοινή λογική, χωρίς διακρίσεις που φωτογραφίζουν την ευθυγράμμιση των ελληνικών αρχών με τις επιταγές της «Ευρώπης φρούριο».

Απέναντι σʼ αυτήν την απόφαση αξιοπρέπειας των νέων αυτών ανθρώπων, που στην υπηρεσία των αγώνων χιλιάδων μεταναστών για νομιμοποίηση στη χώρα μας, βάζει σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, και σε ότι μας αφορά, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι θα σταθούμε στο πλευρό τους, θα υποστηρίξουμε με κάθε μέσο τα δίκαια αιτήματά τους και θα στηρίξουμε έμπρακτα και καθημερινά την επιλογή τους αυτή, αλλά και όποια άλλη προκύψει απʼ τους ίδιους στην πορεία της απεργίας πείνας.

Καλούμε κάθε Χανιώτη, κάθε μετανάστη, και κάθε οργανωμένο φορέα και συλλογικότητα της πόλης μας να σταθεί ενεργά δίπλα τους και στο ύψος των περιστάσεων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Εσωτερικών να πάρουν άμεσα θέση και μέτρα, να μην κρυφτούν πίσω από το γράμμα μιας νομοθεσίας, που όχι τυχαία, αντιβαίνει την κοινή λογική, και έστω και τώρα, να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν.3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31-12-2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, η ρύθμιση να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε τουλάχιστον να αποκατασταθεί η καταφανής αδικία και διάκριση που η ισχύουσα ρύθμιση προκαλεί.

Χανιά 7-11-08                          Τ.Ε Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ